Πολιτική

Φρέντι Μπελέρης: Τελικά ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Φρέντι Μπελέρης: Τελικά ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Την συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 18:00 στο Ωδείο Αθηνών η παρουσίαση της ευρωλίστας του κόμματος

Την συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η περίπτωσή του είχε εξελιχθεί σε… τρενάκι του τρόμου, με διαρκείς εναλλαγές, καθώς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας φάνηκε να προδιαγράφεται ότι δεν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, ενώ τις επόμενες μέρες άρχισαν να κερδίζουν ξανά έδαφος οι εισηγήσεις υπέρ της συμπερίληψης του στη λίστα.

Σήμερα το πρωί είχαν κλειδώσει 41 από τις 42 θέσεις, με μόνη εκκρεμότητα το θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας ο οποίος τελικά και θα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που θα ανακοινωθούν το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών.

Η συνάντηση του γιου του με κυβερνητικά στελέχη

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη. Η κατάσταση δεν ξεκαθάρισε ούτε σε αυτή την επαφή, αν και είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει προοπτική υποψηφιότητας του γιου του Φρέντι Μπελέρη. «Ή θα είναι ο Φρέντι υποψήφιος ή κανείς από την οικογένεια Μπελέρη», λεγόταν.

Οι δύο εισηγήσεις στον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα κοινοποιούσε στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση του σήμερα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, εκκρεμότητα το απόγευμα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί δύο εισηγήσεις: αφενός, τη συμπερίληψη του κ. Μπελέρη, με το σκεπτικό ότι εκφράζει μεγάλο μέρος της «παραδοσιακής» βάσης της ΝΔ, αφετέρου τη μη συμπερίληψη του, καθώς έτσι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε διμερές και κομματικό. Αυτή τη γραμμή εκφράζουν, κυρίως, παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments