Διεθνή

«Aν μας επιτεθείτε θα υπάρξει εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση»: Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ

«Aν μας επιτεθείτε θα υπάρξει εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση»: Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Majid Asgaripour//ΟΙρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι προειδοποίησε την Τρίτη ότι «και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών». Την ίδια ώρα, η ιρανική τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν «πλημμυρίσει» από πλάνα με ιρανικές ασκήσεις, είτε από στρατιωτικές επιχειρήσεις των «δορυφόρων» της Τεχεράνης όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούθι. 

Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην ιρανική μαζική επίθεση, και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει - Προπαγανδιστικά βίντεο στο Ιράν

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι προειδοποίησε την Τρίτη ότι «και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών». Την ίδια ώρα, η ιρανική τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν «πλημμυρίσει» από πλάνα με ιρανικές ασκήσεις, είτε από στρατιωτικές επιχειρήσεις των «δορυφόρων» της Τεχεράνης όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούθι. 

Σε επικοινωνία με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Ιράν υποστήριξε ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν μια πράξη «νόμιμης άμυνας». «Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει επίσημα, η επιχείρηση της ‘’Έντιμη Υπόσχεσης’’ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με στόχο την τιμωρία του επιτιθέμενου. Τώρα δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί σίγουρα με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραΐσι.

«Έντιμη Υπόσχεση» ήταν το όνομα που δόθηκε στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν, κατά την οποία drones και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ σε διάστημα πέντε ωρών — αν και φαίνεται ότι αναχαιτίστηκαν σχεδόν εξολοκλήρου από τον ισραηλινό στρατό και τους συμμάχους του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments