Πολιτική

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Σε “ανοιχτή γραµµή” µε Τελ Αβίβ, Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Σε “ανοιχτή γραµµή” µε Τελ Αβίβ, Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI)

Εκτός του προφανούς κινδύνου για την περιφερειακή σταθερότητα, την Ελλάδα απασχολούν και οι εφιαλτικές ανατιµήσεις και η αύξηση των µεταναστευτικών ροών.

Εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση σε Ιράν και Ισραήλ απευθύνει η Ελλάδα µε έκδηλη ανησυχία για τυχόν περαιτέρω κλιµάκωση που θα µπορούσε να πλήξει την ασφάλεια στην περιοχή µας μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ. Εκτός, όµως, του προφανούς κινδύνου για την περιφερειακή σταθερότητα, οι εφιαλτικές ανατιµήσεις και η αύξηση των µεταναστευτικών ροών απασχολούν ισόποσα την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα: Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ φέρνει ανησυχία στην Ελλάδα: Προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο – Ερώτημα το αν θα υπάρξουν επιπτώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μεσανατολικό: Σε ανοιχτή γραμμή µε Τελ Αβίβ, Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες η Ελλάδα «Οποιαδήποτε κλιµάκωση αυτή τη στιγµή θα ήταν µια καίρια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Συνεχίζουµε να στεκόµαστε δίπλα στο Ισραήλ, αλλά την ίδια στιγµή προτρέπουµε όλες τις πλευρές να δείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση, ώστε να αποφύγουµε µια ενδεχοµένως πολύ επικίνδυνη περαιτέρω κλιµάκωση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοµιλώντας µε την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρµόδια για τις Αξίες και τη ∆ιαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίµου, δίνοντας έτσι το στίγµα της ελληνικής στάσης.

Στο ίδιο κλίµα ήταν κι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε πως θα πρέπει να επιδειχθεί η οφειλόµενη αυτοσυγκράτηση. «Η περιοχή, και ο κόσµος ολόκληρος, δεν αντέχει περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», σηµείωσε. Ασφαλείς πληροφορίες της «Α» αναφέρουν πως η Αθήνα είναι σε ανοιχτό δίαυλο µε το Ισραήλ. Ο κ. Γεραπετρίτης είναι σε «ανοιχτή γραµµή» µε τον Ισραηλινό οµόλογό του, Έλι Κοέν, το ίδιο κι ο υπουργός Άµυνας, Νίκος ∆ένδιας, µε τον Γιοάβ Γκάλαντ.

Είναι ενδεικτικό ότι την Κυριακή, µόλις ο κ. ∆ένδιας προσγειώθηκε στην Αθήνα επιστρέφοντας εσπευσµένα από τις ΗΠΑ, επικοινώνησε τηλεφωνικώς µε τον κ. Γκάλαντ, προτού µεταβεί στο Μέγαρο Μαξίµου για το έκτακτο ΚΥΣΕΑ. Φυσικά, διαρκής παραµένει η συνεννόηση της Αθήνας µε την Ουάσινγκτον. Ουδείς, όµως, στην ελληνική πλευρά µπορεί µετά βεβαιότητος να προχωρήσει σε ασφαλείς εκτιµήσεις, κυρίως επειδή ο Μπενιαµίν Νετανιάχου σε αυτή τη φάση είναι πολιτικά πιεσµένος και άρα απρόβλεπτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments