Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ – Επεισόδια έξω από το δικαστήριο

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ – Επεισόδια έξω από το δικαστήριο

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/ Euronews World News

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε ο Τραμπ κατά του δικαστή Χουάν Μέρτσαν ο οποίος «μισεί τον Τραμπ» όπως ανέφερε και κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν για τη δίκη του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε την Τρίτη (16/04) στην αίθουσα του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. Με την επιλογή των ενόρκων συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα της δίκης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να καλύψει την πληρωμή στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς λίγο πριν από τις εκλογές του 2016.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Αλβιν Μπραγκ, Δημοκρατικός, απήγγειλε στον Τραμπ 34 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να καλύψει την πληρωμή στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς λίγο πριν από τις εκλογές του 2016. Η Ντάνιελς λέει ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον Τραμπ περίπου μια δεκαετία πριν κι ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι επιχείρησε να εξαγοράσει τη σιωπή της.

Κατά την άφιξή του στο δικαστήριο Τραμπ δήλωσε πως «οι ψηφοφόροι καταλαβαίνουν, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε τις κάλπες».

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε κατά του δικαστή Χουάν Μέρτσαν ο οποίος «μισεί τον Τραμπ» όπως ανέφερε και κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν για τη δίκη του.

«Πλήρωσα έναν δικηγόρο και το σημείωσα ως λογαριασμό δικαστικών εξόδων. Κάποιος λογιστής – δεν το ήξερα – το χαρακτήρισε ως νόμιμη δαπάνη. Αυτό ακριβώς ήταν. Και με κατηγορούν γι’ αυτό;

Θα έπρεπε να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στην Πενσυλβάνια της Φλόριντα, σε πολλές άλλες πολιτείες της Βόρειας Καρολίνας, της Τζόρτζια, κάνοντας εκστρατεία. Όλα αυτά προέρχονται από τον Λευκό Οίκο και τον Μπάιντεν γιατί ο τύπος δεν μπορεί να συνδυάσει δύο προτάσεις. Δεν μπορεί να κάνει εκστρατεία. Το χρησιμοποιούν αυτό για να προσπαθήσουν να κερδίσουν έναν εκλεκτό. Και δεν λειτουργεί», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος τον ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος για την κατηγορία της παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων σχετικά με μια πληρωμή 160.000 δολαρίων προκειμένου να καλύψει μια φερόμενη σχέση με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

Ο δικαστής Merchan χαρακτήρισε τη λίστα των 42 ερωτήσεων που πρέπει να απαντήσουν οι πιθανοί ένορκοι «μακράν το πιο εξαντλητικό ερωτηματολόγιο» που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε δικαστική υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments