Διεθνή

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στον στόχο του

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στον στόχο του

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Οι Ουκρανοί πολίτες από εκεί που σχημάτιζαν ουρές προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν εθελοντικά πλέον έχουν εξαφανιστεί, ενώ οι άνδρες κυρίως νεαρής ηλικίας είτε επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα είτε ζουν όπως και πριν από τον πόλεμο

Οι Ουκρανοί πολίτες από εκεί που σχημάτιζαν ουρές προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν εθελοντικά πλέον έχουν εξαφανιστεί, ενώ οι άνδρες κυρίως νεαρής ηλικίας είτε επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα είτε ζουν όπως και πριν από τον πόλεμο

Στο συμπέρασμα ότι η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα καταλήγει ο αρθρογράφος του Politico Jamie Dettmer, ο οποίος βρίσκεται στο Κίεβο ως ανταποκριτής του ευρωπαϊκού Μέσου.

Ο Dettmer καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας δει ο ίδιος αλλά και ολόκληρος ο κόσμος τις εικόνες νεαρών να συλλαμβάνονται ενόσω επιχειρούν να διαφύγουν καθώς δεν θέλουν να βρεθούν στο πεδίο της μάχης, ενώ προσθέτει πως ο Πούτιν βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στον στόχο του, καθώς το τελευταίο διάστημα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταφέρει σημαντικές νίκες, ενώ και από την πλευρά τους οι Ουκρανοί σε off the record συζητήσεις τους δηλώνουν ότι θα υπάρξουν νέες απώλειες το καλοκαίρι.

Ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος συνηγορεί στα γραφόμενα του Dettmer είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην παράδοση οπλισμού στην Ουκρανία. Οι καθυστερήσεις καθιστούν πιο δύσκολο το έργο που έχει να επιδείξει η Ουκρανία. Ακόμη οι Ουκρανοί πολίτες από εκεί που σχημάτιζαν ουρές προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν εθελοντικά πλέον έχουν εξαφανιστεί ενώ οι άνδρες κυρίως νεαρής ηλικίας είτε επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα είτε ζουν όπως και πριν τον πόλεμο.

Aναλυτικά το άρθρο του Politico:

Απλά ρωτήστε έναν Ουκρανό στρατιώτη αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Δύση θα σταθεί στο πλευρό του Κιέβου “για όσο χρειαστεί”. Αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν περάσει τέσσερις εβδομάδες από τότε που η μονάδα πυροβολικού σου είχε για τελευταία φορά ένα βλήμα να ρίξει, όπως παραπονέθηκε ένας στρατιώτης από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments