Πολιτική

Αχτσιόγλου κατά Παπανώτα: Οι απόψεις του ”βρίθουν σεξισμό,άγνοια κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό”

Αχτσιόγλου κατά Παπανώτα: Οι απόψεις του ”βρίθουν σεξισμό,άγνοια κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Αχτσιόγλου κατά Παπανώτα: Οι απόψεις του ''βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό''

Mέσω ανάρτησής της έκανε λόγο για απόψεις που αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα

Kριτική στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπανώτα άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, για δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τη γυναικεία κακοποίηση.

Η κυρία Αχτσιόγλου μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για απόψεις που αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα, βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας και μισογυνισμό.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου «Σε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα ΤΗΣ».

Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό.

Ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι «πρόβλημά ΤΗΣ». Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται.

Η κακοποίηση δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι συλλογικό τραύμα για την κοινωνία μας. Όσο αρνείστε να το κατανοήσετε, θα μας βρίσκετε όλες απέναντι».

Στις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής της και η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη, που έκανε αναπαραγωγή της δήλωσής του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments