Πολιτική

Ο κ. Κασσελάκης και ο σταυρός που σχηματίστηκε στη βάπτισή του

Ο κ. Κασσελάκης και ο σταυρός που σχηματίστηκε στη βάπτισή του

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αριστερός, αλλά δεν έχει την πολιτική κουλτούρα αριστερού.

Ένας σταυρός σημαδεύει την πορεία των μεγάλων ανδρών. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος είδε στον ουρανό έναν σταυρό φωτός, που έγραφε «Εν τούτω νίκα» («Με αυτό θα νικήσεις»). Έτσι ψυχωμένο το στράτευμά του, αν και με ελάχιστους χριστιανούς στις τάξεις του, σάρωσε τα στρατεύματα του Μαξέντιου.

Κατά τη βάπτιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχηματίστηκε ένας σταυρός από λάδι, που δείχνει το μεγάλο πεπρωμένο του. Με βάση το έγκυρο Hellasjournal, με πρόσβαση στα της ομογένειας, ο Κασσελάκης φέρεται να είπε στον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο Αμερικής: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπες τους γονείς μου: «Αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος»!

Αφού δεν έγινε ιερέας, προορίζεται να γίνει μεγάλος ιερέας νικώντας τον στρατό του Μαξέντιου Μητσοτάκη. Άλλωστε, ο Ελπιδοφόρος έγραψε στο “Χ” ότι ο κ. Κασελάκης “σέβεται και τιμά τον ρόλο της Εκκλησίας. Εμείς τρέχουμε τη Γέννηση του Χριστού.

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η μόνη θαυματουργή βάπτιση που συνέβη στον Στέφανο. Περίπου 35 χρόνια αργότερα, στη σύγχρονη εποχή, το μεταφυσικό μυστήριο επαναλήφθηκε, αφού βαπτίστηκε αριστερός και μάλιστα, πρόεδρος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε συνάντηση με μέλη της ισχυρής οργάνωσης της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας AIPAC. Αιτία ήταν οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα από φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον σάλο προκάλεσε η κριτική του εκπροσώπου της Νέας Αριστεράς Κ. Καρπόζηλου. Οι λόγοι της ακύρωσης είναι περίεργοι. Ο ίδιος επέκρινε ότι “η πρόσφατη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η απροθυμία του Ισραήλ να επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης καθιστούν αναγκαία την ακύρωση των συνομιλιών”.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει τη νέα εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας με στόχο την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων. Ακόμα οι Εβραιο-Αμερικανοί βοήθησαν σημαντικά την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα για να επιτύχουν την ακύρωση πώλησης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το ότι κ. Κασσελάκης είναι έξυπνος. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ακόμη πολιτικά αδαής και προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους για την αριστεροσύνη του χωρίς, ωστόσο, να συγκεντρώνει την πολιτική κουλτούρα της αριστεράς. Έτσι, επιδίδεται, μάλλον αδέξια, και σε λεκτικές εμφυλιοπολεμικές ακροβασίες.

Η έκφραση “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” του Γιώργου Αυτιά είναι επίσης ένας όρος “vintage” ακόμη και για τους νέους δεξιούς ψηφοφόρους. Παραπέμπει σε μια συντηρητική πολιτική και κοινωνική κουλτούρα που, ακόμη και αν δεν έχει πεθάνει, έχει σίγουρα χάσει την παλιά της λάμψη. Και δεν δείχνει ότι ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτρέπει στον Στέφανο Κασσελάκη να στεφθεί το καλοκαίρι στην Κρήτη τον Τάιλερ.

Ο Αυτιάς, ακόμη ένας απλός υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα έπρεπε να είναι αντικείμενο σχολιασμού ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ενός βουλευτή ή κάποιου υποψηφίου ευρωβουλευτή. Σε καμιά περίπτωση κοτζάμ αρχηγού του κόμματος.

Και όμως το διέπραξε ο Στέφανος με αφηνιασμένο εμφυλιοπολεμικό μένος (κατά τα άλλα κατηγορούσαν τους δεξιούς για εμφυλιοπολεμική ρητορική). Είπε:

«Ο Αυτιάς των fake news του Σαββατοκύριακου που δήλωσε ότι κεντρικό του σύνθημα για εκείνον είναι πατρίς, θρησκεία. Οικογένεια της χούντας»; «Γιατί αυτό πάντα έκαναν οι Ελλαδέμποροι της δεξιάς. Προσπαθούσαν να παρουσιαστούν πιο πατριώτες από τη δημοκρατική παράταξη που πολέμησε, πιο οικογενειάρχες από τις δεκάδες χιλιάδες δημοκρατικές οικογένειες που έδωσαν το αίμα τους για μία ελεύθερη πατρίδα. Η ιστορία δεν πρόκειται να ξεχαστεί, εμείς δεν πρόκειται να την παραδώσουμε σε συνθήματα που ανήκουν σε άλλες εποχές».

Το πιο τραγελαφικό, ωστόσο, είναι αυτό που λέει για τους “Ελλαδέμπορους” για τους οποίους μιλούσαν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο την τριετία 2011-2013, την εποχή δηλαδή που ο ίδιος εξυμνούσε τον Μητσοτάκη σε άρθρα του στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments