Ελλάδα

Τέμπη: Παραγγελία για πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Λάρισας που απέρριψε μήνυση συγγενών

Τέμπη: Παραγγελία για πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Λάρισας που απέρριψε μήνυση συγγενών

Πηγή Φωτογραφίας: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)

Τη διενέργεια έρευνας ζήτησε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, για το εάν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία δεν διαβίβασε αμελλητί στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης Υπουργών μήνυση συγγενών θυμάτων των Τεμπών, αλλά εξέδωσε απορριπτική διάταξη.

Η μήνυση είχε υποβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αφορούσε το μπάζωμα στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και στρεφόταν κατά του Κ. Αγοραστού, των μελών του ΣΟΠΠ και των Υφυπουργών Χρ. Τριαντόπουλου και Ζ. Ράπτη.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας είχε απορρίψει τη μήνυση κατά των δύο πολιτικών προσώπων ως ουσία αβάσιμη.

Ολόκληρη η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Προς

Την κα Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν.4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών». Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments