Πολιτική

Άδωνις: Ο Κασσελάκης δεν έχει ιδεολογική ταύτιση με την Αριστερά [VID]

Άδωνις: Ο Κασσελάκης δεν έχει ιδεολογική ταύτιση με την Αριστερά [VID]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου

Άδωνις: Πάντα το πρωτότυπο κερδίζει το imitation

Τη δεξιά μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη χαιρέτησε, σε πρωινή συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά Fm» και τόνισε εισαγωγικά, στην παρέμβαση του, ότι «για την Αριστερά, αυτά που λέει και κάνει ο Κασσελάκης είναι αδιανόητα. Είναι σαν ο Κασσελάκης να έχει κατεβεί από άλλο πλανήτη. Οι απόψεις, που εκφράζει, σκανδαλίζουν τους αριστερούς. Πλέον, οι αριστεροί έχουν πρόβλημα με τις απόψεις του Κασσελάκη για το ΝΑΤΟ, την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ορθοδοξίας».

«Προσωπικά, μου αρέσει που ο Κασσελάκης διαβάζει το «Πιστεύω», συμπλήρωσε ο Ά. Γεωργιάδης, «αλλά εγώ είμαι δεξιός, πίστευα και πιστεύω διαχρονικά στην Ορθοδοξία. Όμως, οι Συριζαίοι έχουν σοβαρό πρόβλημα. Βλέπουν μια μεγάλη, προς τα δεξιά μετατόπιση. Από το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ» περάσαμε στην άποψη του προέδρου της ριζοσπαστικής αριστεράς, ότι το ΝΑΤΟ είναι μια ιερά αμυντική συμμαχία. Από τις παλαιστινιακές μαντήλες πάμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ».

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν από την αρχή Ρεπουμπλικανός», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. «Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν μέλος του κόμματος των Δημοκρατικών και χορηγός της Κλίντον. Μετά έγινε από Δημοκρατικός Ρεπουμπλικανός. Και ο Κασσελάκης δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά. Δεν έχει καμιά σχέση με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Αριστεράς. Είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως στρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιότερα. Προσωπικά, αυτή τη στιγμή βιώνω τη νίκη των ιδεών μου. Είναι δικαίωση η σχέση ανάμεσα στο κράτος και την εκκλησία, σύμφωνα με τον Κασσελάκη. Σε επίπεδο ιδεών, ο Κασσελάκης μου έχει προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση και νίκη, και τον ευχαριστώ για αυτό. Πάντα κερδίζει το αυθεντικό το imitation».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις ρωτήθηκε για την περίπτωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Παπανώτα και απάντησε, τονίζοντας ξεκάθαρα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηλά στην ατζέντα του τη γυναικοκτονία και τα δικαιώματα των γυναικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι δυνατόν να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν άνθρωπο για ευρωβουλευτή, ο οποίος δε βλέπει να υπάρχει βία σε βάρος των γυναικών; Και επίσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υποστήριξε πως, αν μια γυναίκα μένει με τον σατράπη, τότε είναι επιλογή της και δεν είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Είναι δυνατόν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για γυναικοκτονία και ταυτόχρονα, να προτείνει έναν άνθρωπο με τέτοιες απόψεις για ευρωβουλευτή; Ο Παπανώτας δεν κάνει για αυτή τη θέση. Να τον αποσύρουν και να πάνε παρακάτω».

Τέλος, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη πρέπει να μείνει έξω από την κομματική αντιπαράθεση. Πρέπει να σταματήσει πάραυτα η προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητας του Μπελέρη. Θυμίζω πως ο κ. Τσίπρας έχει επισκεφθεί τον Μπελέρη και ο ΣΥΡΙΖΑ ορθά πίεζε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αντιμετωπίσει την αλβανική αυθαιρεσία στη Χειμάρρα. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον της υποψηφιότητας Μπελέρη. Δεν μπορεί να υποστηρίζει ταυτοχρόνως και τα δύο Αν ο Μπελέρης δεν εκλεγεί, η Αλβανία θα έχει σημειώσει μια μεγάλη επιτυχία.

Δεν έχω σχεδιάσει αλλά δεν αποκλείεται να κάνω περιοδεία υπέρ του Μπελέρη. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι φίλος μου. Είναι αδιανόητο οι Νεοδημοκράτες να μην ψηφίσουμε τον Μπελέρη. Και με χαροποιεί ιδιαίτερα η χθεσινή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει πως ξέρει να αφουγκράζεται την κοινωνία και πρότεινε τον Μπελέρη για υποψήφιο ευρωβουλευτή. Οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ ήταν έτοιμοι να ασκήσουν την αντίστροφη κριτική, γιατί, δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρότεινε τον Μπελέρη για ευρωβουλευτή, αλλά με την κίνησή του τούς αιφνιδίασε», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments