Πολιτική

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δηλώσεις Παπανώτα και βάπτιση Κασσελάκη φέρνουν αναταραχή στην Κουμουνδούρου.

Αντιμέτωπος με μια οριζόντια δυσαρέσκεια μέσα στο κόμμα θα βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, μετά το «θαύμα του σταυρού» και την πλήρη κάλυψη που δόθηκε από την Κουμουνδούρου στον Δημήτρη Παπανώτα.

Η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή και μέχρι χθες πανελίστα στις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές είναι ένα βαρύ πλήγμα για το κόμμα, παραδέχονται πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και όπως φαίνεται εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δέχονται ήδη έντονα εσωκομματικά πυρά, ακόμη και από πολύ στενούς υποστηρικτές του κ. Στέφανου Κασσελάκη μέσα στο κόμμα.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, η οποία θα ανοίξει στις 3μμ, και είναι πιθανό να αποτελέσει βασικό σημείο διαφωνίας ως προς το ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για την επιλογή των υποψηφίων και ποιος ήλεγξε την ανάδειξη των υποψηφίων.

Η φράση που ακούγεται έντονα από τα παλαιά και έμπειρα στελέχη που βρίσκονται εκτός νυμφώνος, αλλά και από παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «όλοι μαζί τα κάνατε».

Μάλιστα πολλά από τα βιογραφικά ο κ. Κασσελάκης θα τα εξέταζε ο ίδιος στις λίγες ώρες ξεκούρασης στο στρατόπεδο, όπως είχε πει ο ίδιος λίγο πριν παρουσιαστεί στη Θήβα, ωστόσο την έγκριση της τελικής λίστας των 200 υποψηφίων για τις προκριματικές την έδωσε το Εκτελεστικό Γραφείο.

Σε αυτό το αναβαθμισμένο εκτελεστικό γραφείο περιλαμβάνονται προσωπικότητες όπως ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι εντάχθηκαν στο όργανο που αντικατέστησε την Πολιτική Γραμματεία μετά από ένα επεισοδιακό συνέδριο για να την θέσει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, όπως πιστεύει το εκτελεστικό όργανο.

Μπορεί κάποιοι από τους υποψηφίους να έχουν άμεση σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά η τελική ευθύνη της επιλογής ανήκει συλλογικά στον πολιτικό όργανο, το οποίο βγήκε αναβαθμισμένο από το πρόσφατο κομματικό Συνέδριο.

«Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της», είπε στις αρχές του περασμένου μήνα ο κ. Παπανώτας και οι δηλώσεις αυτές τον ακολούθησαν μέχρι σήμερα και σε μια φάση που μόλις είχε εξασφαλίσει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο -μέσω μάλιστα των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών.

Το περιστατικό με τον Δημήτρη Παπανώτα χαρακτηρίστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως “κερασάκι στην τούρτα”. Και αυτό γιατί η ομολογία του κ. Κασελάκη για το σημείο του σταυρού στη βάπτισή του και τα όσα συνέβησαν κατά την περιοδεία του στις ΗΠΑ προβληματίζουν έντονα τα στελέχη του κόμματος. Πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δυσκολεύονται να αυτοπροσδιοριστούν οργανωτικά και πολιτικά, καθώς η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη φάνηκε να τον εντάσσει στις διεκδικήσεις της ατζέντας “πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια”.

Φτάνοντας στα όρια των ιδεολογικών αντοχών των συντρόφων του, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε με αφορμή τη βάφτισή του πως «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ», αφήνοντας κυριολεκτικά εμβρόντητους πολλούς από τους κορυφαίους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments