Πολιτική

“Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” με κεντροαριστερό πρόσημο

“Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” με κεντροαριστερό πρόσημο

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Επιχείρηση προσέλκυσης κεντροδεξιών ψηφοφόρων από την Κουμουνδούρου.

Σε εκδήλωση που θα γίνει αύριο το απόγευμα στον «Ελληνικό Κόσμο» ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει τους 42 υποψηφίους του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας έτσι να στείλει ένα μήνυμα ενότητας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη μάχη για τις ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε, πάντως, στην επίθεση που δέχθηκε για τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. «Ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή μου, είμαι ο εαυτός μου. Ξέρετε πια την καρδιά μου. Απέναντι, αυτοί που πάντα φωνάζουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μήνυμα του ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε: “Απέναντι μου είναι εκείνοι που φωνάζουν. Όταν παρέλασα γιατί νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα. Όταν είπα το “Πιστεύω” στη Νέα Υόρκη γιατί πιστεύουν ότι τους ανήκει η θρησκεία. Και φυσικά πάντα ότι τους ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο να αρχίσει οικογένεια.

“Λοιπόν, σας έχω νέα: η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από την Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από την Δεξιά τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα για την πατρίδα τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους. Και οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους”, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να μη “χαρίσει” στη Νέα Δημοκρατία το “μονοπώλιο” της πολιτικής εκπροσώπησης της κεντροδεξιάς και του φιλελεύθερου κέντρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει δυναμικά τη δημιουργία πολιτικής γέφυρας με το πολυπληθέστατο κοινό της ευρύτερης κεντροδεξιάς.

Πολιτική σταθερότητα, η απάντηση της ΝΔ

Απέναντι στα διαδοχικά κοινωνικά και πολιτικά “ανοίγματα” του κ. Στέφανου Κασσελάκη η ΝΔ προτάσσει το αφήγημα της πολιτικής σταθερότητας της χώρας.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία το βράδυ της 9ης Ιουνίου η ΝΔ να είναι ισχυρή. Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι εθνική κάλπη, η οποία θα έχει αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή θα είναι η ΝΔ , τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Επιμένω πολύ στην έννοια της σταθερότητας. Ακούω από δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε ‘στείλτε μήνυμα’. Θα σηκώσω το γάντι και θα πω στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές».

Έτσι, αφού παρέθεσε όλα τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, τους τελευταίους εννέα μήνες, κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφτούν «πόσα περισσότερα θα κάνουμε σε τέσσερα χρόνια, όταν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments