Τεχνολογία

Οι πλούσιοι Influencers στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας

Οι πλούσιοι Influencers στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η γήρανση είναι μια δύσκολη πραγματικότητα για όλους και γι' αυτό οι πλούσιοι influencers ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την εικόνα τους.

Τα ακραία «όπλα» που χρησιμοποιούν στην μάχη με τον χρόνο

Η γήρανση είναι μια δύσκολη πραγματικότητα για όλους και γι’ αυτό οι πλούσιοι influencers ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την εικόνα τους.

Ο πιο γνωστός από αυτούς τους influencers κατά της γήρανσης είναι ο Bryan Johnson, ένας 46χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας, ο οποίος έχει εμφανιστεί πολλές φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας ακραίες ενέργειες για να περιορίσει τις επιπτώσεις της γήρανσης στο πλαίσιο ενός πρόγράμματος μακροζωίας που ονομάζεται Blueprint.

Ο Johnson φέρεται να καταναλώνει περισσότερα από 100 συμπληρώματα την ημέρα, να υποβάλλεται σε συνεχείς ιατρικές αξιολογήσεις, να τηρεί αυστηρή δίαιτα που απαγορεύει οποιοδήποτε φαγητό μετά τις 11 το πρωί, να πηγαίνει για ύπνο στις 8.30 το βράδυ και να πειραματίζεται με μια τεράστια ποικιλία θεραπειών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να δοκιμάζει δωρεές πλάσματος αίματος από τον έφηβο γιο του. Επιδίωξε επίσης να αναζωογονήσει την αναπαραγωγική του υγεία με θεραπεία με κρουστικά κύματα.

Έχοντας κυριευτεί από αυτή την εμμονή κατά της γήρανσης το 2021, ο Τζόνσον ξοδεύει πλέον 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την αγωγή του. Όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα του «Το ταξίδι και το πρωτόκολλο μου μοιράζονται ανοιχτά και είναι προσβάσιμα σε όλους». Τον Νοέμβριο του 2023 δημοσίευσε επίσης ένα βιβλίο με τίτλο Don’t Die, το οποίο έγραψε με το ψευδώνυμο «Zero».

Αρκετοί ειδικοί σε θέματα μακροζωίας έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσον το Blueprint μπορεί πραγματικά να γυρίσει το χρόνο πίσω με τον τρόπο που ισχυρίζεται ο Johnso. Ερωτηθείς από το Rolling Stone γιατί θέλει να δημοσιοποιήσει τόσο πολύ το πρότζεκτ του, ο Johnson είπε: «Το Blueprint μπορεί να φαίνεται ότι αφορά τη διατροφή, τον ύπνο και την υγεία. Δεν είναι. Έχει να κάνει με το να καταλάβουμε πώς επιβιώνουμε ως είδος. Και αν το δείτε από μια μακροσκοπική κλίμακα, αντιμετωπίζουμε τον πλανήτη Γη όπως αντιμετωπίζουμε το ίδιο μας το σώμα».

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας έχει επίσης μοιραστεί τον στόχο του να λειτουργούν όλα τα σημαντικά όργανά του – συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του ήπατος, των νεφρών, των δοντιών, του δέρματος, των μαλλιών και των αναπαραγωγικών οργάνων – όπως λειτουργούσαν στην εφηβεία του.

Οι Influencers κατά της γήρανσης

Παρά τις προσπάθειές του ο Johnson δεν βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα στον ιστότοπο Rejuvenation Olympics που ίδρυσε. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο Johnson κατατάσσεται στην έβδομη θέση, κάτω από άλλους influencers κατά της γήρανσης και ακριβώς κάτω από έναν άνδρα που ονομάζεται David Pascoe.

Ο Pascoe είναι ένας 61χρονος, συνταξιούχος μηχανικός συστημάτων, αλλά μοιάζει – και προφανώς, σωματικά είναι – περισσότερο με 38χρονο. Πράγματι, η επιγενετική ηλικία του Pascoe είναι 37,95 και η ταχύτητα γήρανσής του είναι 0,66 βιολογικά έτη για κάθε ημερολογιακό έτος.

Το The Longevity Newsletter ανέφερε ο Pascoe έχει στο πρόγραμμά του καθημερινή άσκηση, κατανάλωση ολικής αλέσεως τροφών, κυρίως φρούτων, λαχανικών και θαλασσινών, ψυχοθεραπεία, θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο, περιστασιακή νηστεία και 120 συμπληρώματα διατροφής την ημέρα.

Αν και αυτό είναι ακραίο, ωχριά μπροστά στη ρουτίνα του Τζόνσον. Για παράδειγμα, ο Pascoe δεν περιορίζει τις θερμίδες, δεν είναι χορτοφάγος, δεν χρησιμοποιεί θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης και δεν κάνει μια σειρά από εξετάσεις για να ελέγξει κάθε όργανό του. Υπολογίζει ότι ολόκληρο το πρωτόκολλο του κοστίζει λιγότερο από 38.000 δολάρια ετησίως, σε σύγκριση με τα 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως του Τζόνσον.

Mε πληροφορίες από Greek Reporter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments