Διεθνή

Iσραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν εκλογές

Iσραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: People attend a protest against Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu's government and to call for the release of hostages kidnapped in the deadly October 7 attack on Israel by the Palestinian Islamist group Hamas from Gaza, in Tel Aviv, Israel, April 20, 2024. REUTERS/Hannah McKay © Thomson Reuters

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε επίσης στη Χάιφα, στην Μπερ Σέβα και έξω από την έπαυλη του Νετανιάχου στην Καισάρεια. Συγγενείς των απαχθέντων κατηγορούν την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι δεν κάνει αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν. 

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και πολλών ακόμα πόλεων του Ισραήλ, ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Στο Τελ Αβίβ, διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «εκείνος που τους εγκατέλειψε, πρέπει να τους φέρει πίσω», αναφερόμενοι στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο πολλοί Ισραηλινοί επιρρίπτουν την ευθύνη για την βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, προκαλώντας τον θάνατο περίπου 1.200 ανθρώπων και την απαγωγή 253, που μετέφερε στη Γάζα. Πλήθος κόσμου διαδήλωσε επίσης στη Χάιφα, στην Μπερ Σέβα και έξω από την έπαυλη του Νετανιάχου στην Καισάρεια. Συγγενείς των απαχθέντων κατηγορούν την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι δεν κάνει αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν.

Κατά τη διάρκεια ολιγοήμερης εκεχειρίας τον Νοέμβριο, απελευθερώθηκαν 105 όμηροι σε αντάλλαγμα για 240 Παλαιστινίους που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές. Από τότε, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από τους 134 ομήρους που παραμένουν στη Γάζα (ανάμεσά τους και 19 γυναίκες), εκτιμάται ότι τουλάχιστον οι 34 είναι νεκροί, αλλά ισραηλινοί και αμερικανοί αξιωματούχοι, off the record, εκφράζουν φόβους ότι είναι πολύ περισσότεροι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments