Πολιτική

“Φουλάρουν” τις μηχανές τα κομματικά επιτελεία

“Φουλάρουν” τις μηχανές τα κομματικά επιτελεία

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μηνύματα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες.

Στο φουλ λειτουργούν οι μηχανές των κομματικών επιτελείων ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα, στέλνοντας αφενός το μήνυμα για την ανάγκη συμμετοχής στις ευρωκάλπες και αφετέρουν για να συσπειρώσουν το ακροατήριό τους.

Στην πολιτική κρισιμότητα της μάχης των Ευρωεκλογών έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε χθες τον ‘Αγιο Δημήτριο στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Επανέλαβε πως οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία πολιτικά κυρίαρχη το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Έθεσε, μάλιστα, εκ νέου το πολιτικό δίλημμα «ποιος μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη περισσότερα για την Ελλάδα» επικαλούμενος τα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Μεταναστευτικό.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι ο υπ’ αριθμόν ένα, πονοκέφαλος για τα ελληνικά νοικοκυριά και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του έχει αυξήσει σημαντικά τον κατώτατο μισθό και έχει αυξήσει για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο τομέα.

Η Πάρος ήταν ο επόμενος σταθμός της δεκαήμερης περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη σε 29 νησιά, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να συζητά σε θερμό κλίμα με τους κατοίκους που τον υποδέχθηκαν στο νησί.

Μία από τις παριστάμενες είναι μέλος της ΝΕ του κόμματος, δηλώνοντάς το στον Στέφανο Κασσελάκη, με την ίδια να δηλώνει επίσης «πρώην υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου». «Πρώην υποψήφια βουλευτής και μέλλουσα βουλεύτρια, να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας», της απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει η ίδια πως «έχουμε (σ.σ. εμπιστοσύνη), θα πάμε πολύ καλά».

“Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ώστε να αποδοκιμαστεί μία πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης που περιφρονεί την αυτοδιοίκηση, τους εκλεγμένους δημάρχους, τα δημοτικά συμβούλια, και, εν τέλει, την κοινωνία των πολιτών”, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια της συνάντησης με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, με την οποία συζήτησαν για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.

“Πρέπει να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να παίρνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, αποκλειστικά με προτεραιότητα το χάιδεμα ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Υπάρχουν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, υπάρχουν πια πολλοί ευρωπαϊκοί πόροι, ας αξιοποιηθούν με προτεραιότητα τη βελτίωση της ζωή των πολιτών”, είπε ο κ. Ανδρουλάκης και σχετικά με το παραλιακό μέτωπο υπογράμμισε:

“Για μας είναι προτεραιότητα να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, μήκους 40 χιλιόμετρων, ώστε να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών και να αποκτήσει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Αυτό για να το πετύχουμε χρειάζεται και προτείνουμε έναν ενιαίο θεσμό, έναν ενιαίο φορέα σχεδιασμού, υλοποίησης και διαχείρισης του έργου.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περιφρονεί την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών.

Δεν μπορεί να σχεδιάζουν πίσω από κλειστές πόρτες έργα που αφορούν εκατομμύρια Ελληνες πολίτες, με προτεραιότητα το πως θα έχουν καλές σχέσεις με ισχυρά συμφέροντα”.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ανδρουλάκης περιόδευσε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments