EDITOR'S PICK

Μικρή τάρτα πολύτιμων λίθων με Keen’s cheddar, φρέσκα κρεμμυδάκια και πλατύφυλλο μαϊντανό

Μικρή τάρτα πολύτιμων λίθων με Keen’s cheddar, φρέσκα κρεμμυδάκια και πλατύφυλλο μαϊντανό
Αυτή η νόστιμη τάρτα από το «Sea & Shore» της Emily Scott σερβίρεται καλύτερα απευθείας από το φούρνο

Βήμα 3 Ξετυλίξτε τη σφολιάτα πάνω στο χαρτί της σε ένα ταψί και χαράξτε ένα περίγραμμα 5 mm (1/4 in) γύρω από την άκρη χρησιμοποιώντας τη μύτη ενός κοφτερό μαχαιριού. Κάντε σχέδια γύρω από το περίγραμμα, αν θέλετε. Προσθέστε το τριμμένο τσένταρ στα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώστε καλά και ρίξτε τα πάντα πάνω στη ζύμη, απλώνοντάς το μέχρι τα όρια.

Βήμα 4 Κόβουμε το μαρούλι σε τέταρτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με λίγο ελαιόλαδο και μπόλικο καρύκευμα και αλείφουμε το μείγμα σε όλο το μαρούλι. Τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσατε για τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι το μαρούλι να αρχίσει να χρυσίζει στις άκρες.

Βήμα 5 Αραδιάζουμε το μαρούλι στην τάρτα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να αρχίσει να ροδίζει.

Βήμα 6 Σερβίρεται καλύτερα απευθείας από το φούρνο.