Αθλητισμός

ΑΕΚ: Η «Ένωση» ήταν ανώτερη του «τριφυλλιού» επικράτησε [3-0]

ΑΕΚ: Η «Ένωση» ήταν ανώτερη του «τριφυλλιού» επικράτησε [3-0]

Πηγή Φωτογραφίας: [369110] SUPERLEAGUE / PLAYOFFS / 2023-2024 / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Η «Ένωση» ήταν ανώτερη του «τριφυλλιού», επικράτησε 3-0 στην «OPAP Arena» κι έκανε καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματός της.

Η ΑΕΚ στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν θύμισε την περσινή ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ και κυριάρχησε κόντρα στον Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε ανέτοιμος για ένα τόσο κρίσιμο ντέρμπι.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 7’ με τον Ελίασον, ο οποίος ήταν αυτός που έβαλε και τον επίλογο με το τρίτο τέρμα στο 69’. Ενδιάμεσα, ο Πόνσε είχε εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος του Ακαϊντίν, κάνοντας το 2-0 στο 38’.

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ντέρμπι θύμισε την περσινή ομάδα που κατέκτησε το ντάμπλ. Πίεση, ένταση και κλεψίματα… Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να πάρουν τον έλεγχο κι αφού προειδοποίησαν με την κεφαλιά του Πόνσε στο 5ο λεπτό, άνοιξε το σκορ μετά από δύο λεπτά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα κι αφού ο Πινέδα την κουβάλησε, του την έδωσε ξανά. Ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 στο 7’.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να πιάνει σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Χουάνκαρ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν την πρώτη τους προσπάθεια στο 9′ με το σουτ του Παλάσιος που έφυγε άουτ και από εκεί και πέρα το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν κατοχή μπάλας, να ελέγχουν τον ρυθμό και να δυσκολεύουν πολύ τους αντιπάλους τους με το συνεχές πρέσινγκ.

Στο 26′ ο Πόνσε δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής που έφυγε άουτ , ο Φατίχ Τερίμ σήκωσε από νωρίς παίκτες για προθέρμανση δείχνοντας έτσι ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από όσα έβλεπε από την ομάδα του και στο 38′ ήρθε και το δεύτερο γκολ του ντέρμπι και ήταν και αυτό για τον δικέφαλο αετό.

Ένα γκολ που το έβαλε ο Πόνσε, αυτός όμως που το… δημιούργησε ήταν ο Ακαϊντίν, ο οποίος στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Ντραγκόφσκι έκανε μεγάλο λάθος και ο Αργεντίνος το εκμεταλλεύτηκε για να βγει τετ α τετ και να γράψει το 2-0.

Με τα πράγματα να έχουν δυσκολέψει πολύ ο Τερίμ έβγαλε τούς Λημνιό και Παλάσιος για να βάλει τους Σπόραρ και Βιλένα με την έναρξη του β’ μέρους, με τον Παναθηναϊκό να παίζει πλέον με δύο μπροστά. Καμία διαφορά όμως… Η Ένωση ήταν πολύ ανεβασμένη, θύμιζε την περσινή ομάδα με την ένταση στο παιχνίδι της, ήλεγχε πλήρως την κατάσταση και στο 61′ άγγιξε το τρίτο γκολ αλλά είχε… διπλό δοκάρι!

Αρχικά ήταν ο Πινέδα αυτός που στάθηκε άτυχος με το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από τρομερή προσπάθεια και στην επαναφορά ο Πόνσε πήγε με εντυπωσιακό τρόπο για το γκολ αλλά ο Ντραγκόφσκι βρήκε τη μπάλα και την έστειλε ξανά στο δοκάρι. Μικρό το κακό, όμως, για τους Κιτρινόμαυρους αφού πέτυχαν αυτό που ήθελαν λίγα λεπτά μετά.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76′ Μήτογλου), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (81′ Μάνταλος), Ελίασον (76′ Άμραμπατ), Αραούχο (58′ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76′ Λιβάι Γκαρσία).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77′ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (64′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46′ Βιλένα), Λημνιός (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments