SPOTLIGHTS

Ταξιδιωτική Έρευνα της Revolut: Φέτος, 7 στους 10 Έλληνες θα περάσουν τις διακοπές τους στo εσωτερικό

Ταξιδιωτική Έρευνα της Revolut: Φέτος, 7 στους 10 Έλληνες θα περάσουν τις διακοπές τους στo εσωτερικό

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

Το 10% προγραμματίζει τις κύριες διακοπές μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Μόλις το 6% των ερωτηθέντων θα κάνει τις κύριες διακοπές στο διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος, ενώ το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει καθόλου σχέδια διακοπών για φέτος.

Φέτος, το 62% των Ελλήνων θα προτιμήσει τις διακοπές στη θάλασσα, ενώ σχεδόν 1 στους 3 θα επιλέξει πακέτα all inclusive.

Η Revolut, αδειοδοτημένη τράπεζα με περισσότερους από 40 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και πάνω από 1 εκατομμύριο στην Ελλάδα, ρώτησε πάνω από 15.000 ανθρώπους σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 1000 στην Ελλάδα, σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια το 2024. Οι συμμετέχοντες είναι άνω των 18 ετών και αντιπροσωπεύουν τον τοπικό πληθυσμό.

Διακοπές πριν, μετά ή μέσα στην υψηλή τουριστική περίοδο;

Όσον αφορά στον μήνα κατά τον οποίο σχεδιάζουν να κάνουν φέτος οι Έλληνες τις κύριες και μεγαλύτερες διακοπές τους, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) δήλωσαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Παράλληλα, το 11% των Ελλήνων προγραμματίζουν τις κύριες διακοπές τους τον Σεπτέμβριο, μετά την υψηλή τουριστική περίοδο, και δεν πρόκειται μόνο για φοιτητές.

Το 10% προγραμματίζει τις κύριες διακοπές μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Μόλις το 6% των ερωτηθέντων θα κάνει τις κύριες διακοπές στο διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος, ενώ το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει καθόλου σχέδια διακοπών για φέτος.

Κορυφαίοι προορισμοί και τύποι διακοπών της φετινής σεζόν

Σύμφωνα με την έρευνα, 7 στους 10 Έλληνες θα περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, το 15% θα ταξιδέψει σε προορισμούς στην Ευρώπη, ενώ μόλις το 2% θα ταξιδέψει εκτός της ηπείρου. Οι αγαπημένοι προορισμοί όσων ταξιδέψουν στην Ευρώπη είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ όσοι ταξιδεύουν σε μακρινούς προορισμούς θα επιλέξουν κυρίως τις ΗΠΑ και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι Έλληνες ερωτηθέντες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη είναι κυρίως άτομα ηλικίας 25-34 ετών (24%), ενώ όσοι επιλέγουν διηπειρωτικό προορισμό είναι συνήθως άνω των 55 ετών.

Ποιες είναι, όμως, οι προτιμήσεις διακοπών των Ελλήνων; Οι διακοπές στη θάλασσα αποτελούν την κορυφαία επιλογή για φέτος, καθώς 6 στους 10 δηλώνουν ότι θα τις προτιμήσουν. Οι Έλληνες σχεδιάζουν επίσης οικογενειακά ταξίδια (22%), διακοπές σε προορισμούς με έντονη νυχτερινή ζωή ή σε μουσικά φεστιβάλ (12%), αστικές αποδράσεις και ταξίδια ευεξίας (11% αμφότερα). Τέλος, το 2% των Ελλήνων σχεδιάζουν να συνδυάσουν διακοπές και εργασία (workation).

Camping ή all inclusive;

Η επιτυχία των διακοπών καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον προορισμό, αλλά και από τα καταλύματα και τα αξιοθέατα που προσφέρει. Η Revolut ρώτησε τους Έλληνες ποιες δραστηριότητες και εμπειρίες αναζητούν όταν ταξιδεύουν. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, οι αγαπημένες δραστηριότητες των Ελλήνων είναι η επίσκεψη σε τοπικά μνημεία (49%), η δοκιμή της τοπικής κουζίνας και η εκμάθηση τοπικών παραδόσεων (44%). Όσον αφορά στα καταλύματα, τα ξενοδοχεία all-inclusive που προσφέρουν ανοιχτό μπαρ και μπουφέ αποτελούν την κορυφαία επιλογή (27%). Αντίθετα, μόλις το 9% επιλέγει το camping και τη διαμονή σε τροχόσπιτο. 1 στους 10 θεωρεί επίσης σημαντικό να υπάρχουν δραστηριότητες κατάλληλες για παιδιά, για να μπορούν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης οι γονείς.

«Αναμένουμε μια ταξιδιωτική περίοδο που θα σπάσει ρεκόρ φέτος. Γι’ αυτό, όπου και αν σκοπεύουν να ταξιδέψουν οι πελάτες μας, έχουμε ετοιμάσει μια γκάμα χρήσιμων ταξιδιωτικών λειτουργιών. Εκτός από τη μετατροπή συναλλάγματος, την παγκόσμια πλατφόρμα ξενοδοχείων και ιδιωτικών διαμερισμάτων, τη μηχανή αναζήτησης για τοπικές εκδρομές και δραστηριότητες, τα lounges αεροδρομίων και την ταξιδιωτική ασφάλιση, κυκλοφορήσαμε επίσης ψηφιακές κάρτες eSIM για Internet στο κινητό και μεταφορά δεδομένων.», δήλωσε ο Ignacio Zunzunegui, Επικεφαλής της Revolut για τη Νότια Ευρώπη.

Η Revolut κυκλοφόρησε πρόσφατα τη δική της eSIM και διαθέτει προγράμματα παγκόσμιων δεδομένων στους πελάτες της στην Ελλάδα. Η eSIM της Revolut επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν δεδομένα κινητής στο εξωτερικό και να παραμένουν online χωρίς απρόσμενες χρεώσεις περιαγωγής και διακοπές. Πρόκειται για σημαντική λειτουργία, καθώς 1 στους 4 Έλληνες παραδέχεται ότι στο παρελθόν αντιμετώπισε προβλήματα με το κινητό/τη σύνδεσή του ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments