Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δώσει στη Γαλλία αντιαεροπορική συστοιχεία Crotale για την κάλυψη του εναέριου χώρου του Παρισιού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα που αναφερόντουσαν σε αυτό το θέμα. 

"Εφόσον ζητηθεί, αυτό θα γίνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και εφόσον δεν επηρεάζει την άμυνα της χώρας" υποστήριξε

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δώσει στη Γαλλία αντιαεροπορική συστοιχεία Crotale για την κάλυψη του εναέριου χώρου του Παρισιού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα που αναφερόντουσαν σε αυτό το θέμα. 

«Εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εν προκειμένω, των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποια συγκεκριμένη συνδρομή η οποία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αμυντική ικανότητα της χώρας, αυτό θα γίνει, αλλά πάντοτε κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά μιλάμε πάντα, το ξεκαθαρίζω, για περιορισμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όταν υπάρχει κάτι περισσότερο, προφανώς θα ενημερωθείτε» δήλωσε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι γαλλικές Αρχές έχουν καταθέσει αίτημα για τη μεταφορά συστοιχίας κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς τύπου CROTALE της Πολεμικής Αεροπορίας, με αιτιολογία τη χρησιμοποίησή της για το χρονικό διάστημα τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Η γαλλική πλευρά υπαινίσσεται ότι εφόσον το Παρίσι προτίθεται να παραχωρήσει αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, χρειάζεται τη συμμαχική συνδρομή προκειμένου να εξασφαλίσει την αεράμυνα κρίσιμων υποδομών εντός της πρωτεύουσας που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το σύστημα CROTALE είναι γαλλικής κατασκευής και εντάχθηκε στην Πολεμική Ααεροπρία το 2003. Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς, παντός καιρού. Αποστολή του συστήματος είναι η παροχή αντιαεροπορικής προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος με ικανότητα αντιμετώπισης αεροσκαφών και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη.

Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο όχημα και διαθέτει RADAR έρευνας, εμβέλειας 20 χλμ, RADAR/FLIR εγκλωβισμού με εμβέλεια 20 χλμ και εκτοξευτή με δύο φορείς των τεσσάρων βλημάτων έκαστος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments