Ελλάδα

Στην Εισαγγελία ΑΠ παραπέμπεται μήνυση γονέα θύματος από τα Τέμπη – Έρευνα και για το μπάζωμα

Στην Εισαγγελία ΑΠ παραπέμπεται μήνυση γονέα θύματος από τα Τέμπη – Έρευνα και για το μπάζωμα

Πηγή Φωτογραφίας: [367593] ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ (EUROKINISSI)

Οι εξελίξεις προέκυψαν μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως ΑΠ προς τη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας

Οι εξελίξεις προέκυψαν μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως ΑΠ προς τη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, μέσω της οποία ζητούν τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών.

Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Η Αντιεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Κατερίνα Μάτση αποφάσισε να κάνει δεκτή την προσφυγή του Π. Ασλανίδη -πατέρα θύματος Τεμπών- κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέα πρωτοδικών. Ετσι, διαβιβάζει την προσφυγή στον Άρειο Πάγο η οποία στη συνέχεια θα πάει στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Αντιεισαγγελέας διέταξε και τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση καθήκοντος ή υπόθαλψης εγκληματία καθώς για το θέμα του μπαζώματος στα Τέμπη και αν χάθηκαν σημαντικά στοιχεία για την έρευνα του δυστυχήματος. Μεταξύ άλλων ζητά να ερευνηθεί ποιος έδωσε την εντολή για το λεγόμενο μπάζωμα, καθώς και ποιος έδωσε την εντολή για την απομάκρυνση των χωμάτων και λοιπών υλικών από τον τόπο του δυστυχήματος.

Οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γ. Αδειλίνη προς τη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, μέσω της οποία ζητούν τη διερεύνηση «τυχόν πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments