Διεθνή

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα συνάντηση Μπάιντεν με Ερντογάν

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα συνάντηση Μπάιντεν με Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Το Bloomberg επικαλείται πηγές, οι οποίες γνωρίζουν το θέμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το αμερικανικό πρακτορείο σημειώνει ότι η συνάντηση θα γίνει ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς κι ενώ Ισραήλ και Ιράν έχουν εξαπολύσει μεταξύ τους επιθέσεις σκορπώντας φόβους  ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις.

Ωστόσο, σε δηλώσεις πριν από λίγες ώρες σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου δεν υπάρχει συγκεκριμένη επίσκεψη του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο Κίρμπι αν η συνάντηση του Ερντογάν με τον Χανίγιε θα είναι θέμα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν ή θα ή θα διακυβεύσει την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ’ αυτού».

Σε ερώτηση σχετικά με «αυτόν που φιλοξενεί τον ηγέτη της Χαμάς» ο Κίρμπι είπε: «Και πάλι, θα αφήσω τον Πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στις συναντήσεις που έχει. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς και ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν. Θα το αφήσω έτσι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments