Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών – Το ΥΠΕΣ να ενημερώσει αν αφαιρέθηκαν έγγραφα”

ΣΥΡΙΖΑ: “Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών – Το ΥΠΕΣ να ενημερώσει αν αφαιρέθηκαν έγγραφα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Η είδηση της διάρρηξης του γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό, σε κάθε περίπτωση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει εξηγήσεις και να ενημερώσει άμεσα για το αν αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα και τι είδους, καθώς και αν παραβιάστηκαν ηλεκτρονικά αρχεία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε

«Η είδηση της διάρρηξης του γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό, σε κάθε περίπτωση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Αποκτά, όμως, ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, στο φόντο της σκανδαλώδους διαρροής προσωπικών δεδομένων και της παράνομης χρήσης τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω της ίδιας της ΝΔ».

«Στον λίγο χρόνο που απομένει για τη διενέργεια των ευρωεκλογών, το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει εξηγήσεις και να ενημερώσει άμεσα για το αν αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα και τι είδους, καθώς και αν παραβιάστηκαν ηλεκτρονικά αρχεία. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της “αριστείας” της», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Υπουργείο Εσωτερικών: Στον εισαγγελέα και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων το πόρισμα για τα email αποδήμων

Παραδόθηκε το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας του υπουργείου Εσωτερικών στον αρμόδιο εισαγγελέα αλλά και στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προς διευκόλυνση των ερευνών τους, που αφορά τις καταγγελίες για αποστολή e-mail σε Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «στο πόρισμα συστήνονται πειθαρχικές ενέργειες στη βάση των ευρημάτων. Περιλαμβάνονται επίσης συστάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments