EDITOR'S PICK

Γλυκοπατάτες σε σιρόπι

Γλυκοπατάτες σε σιρόπι
Αυτό το μεξικάνικο επιδόρπιο αξίζει την προσοχή σας

Στη συνέχεια, γιατί να μην δοκιμάσετε περισσότερες μεξικανικές συνταγές από το αρχείο House & Garden ;

Συστατικά ΣΕΡΒΙΣ 6-8 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 g piloncillo (ακατέργαστη ζάχαρη) ή σκούρα καστανή ζάχαρη μοσχοβάδο 3 γαρύφαλλα 2 ξυλάκια κανέλας 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές στρογγυλές φέτες Γάλα, παγωτό βανίλια ή σαντιγί, για σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το πιλονσίλο ή τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, τα ξυλάκια κανέλας και προσθέτουμε 450 ml νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις λιώσει το πιλοντσιλό , προσθέτουμε την γλυκοπατάτα σε φέτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε τις γλυκοπατάτες σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Μην ανακατεύετε γιατί θα σπάσουν οι φέτες, απλά φροντίστε να μην καούν.

Βήμα 3

Όταν γίνει σιρόπι το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με γάλα, παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

ΠΗΓΗ/houseandgarden.co.uk