Focus

10 από τις πιο όμορφες βίλες του κόσμου για κράτηση τώρα

10 από τις πιο όμορφες βίλες του κόσμου για κράτηση τώρα

Πηγή Φωτογραφίας: verticallobby.com

Μια επιλογή από κομψές διαμονές για κάθε είδους ταξιδιώτη το 2024

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε μια βίλα για τις διακοπές σας σε ένα ξενοδοχείο: ίσως ταξιδεύετε σε μια μεγάλη ομάδα, ίσως θέλετε ιδιωτικότητα ή ίσως απλώς προτιμάτε να μαγειρεύετε μόνοι σας και να μην ανησυχείτε για το πρωινό σας στην ώρα σας . Η διαμονή σε μια βίλα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε μέρος του περιβάλλοντός σας με τρόπο που σπάνια διαχειρίζονται τα ξενοδοχεία . Αλλά η επιλογή της βίλας μπορεί να κάνει ή να χαλάσει τις διακοπές σας, και όλοι γνωρίζουμε το συναρπαστικό συναίσθημα της συνειδητοποίησης, κατά την άφιξη μετά από ένα μακρύ ταξίδι, ότι δεν τα καταφέρατε καλά. Υπάρχουν λίγες πιθανότητες για κάτι τέτοιο με αυτές τις απίστευτα κομψές βίλες. Επιλέξαμε δέκα από τα πιο όμορφα σπίτια του κόσμου προς ενοικίαση , άψογα σχεδιασμένα εσωτερικά και εξωτερικά, και εξοπλισμένα με όλες τις πολυτέλειες που θα θέλατε για χαλαρωτικές καλοκαιρινές διακοπές.

Casa Soleto, Απουλία, Ιταλία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Casa Soleto (@casa.soleto)

Στο μέσον της διαδρομής ανάμεσα στους βραχώδεις κολπίσκους της ανατολικής ακτής του Σαλέντο και τις αμμώδεις παραλίες στα δυτικά, το Soleto είναι μια γοητευτική πόλη γεμάτη στο παρελθόν. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για αυτό το παλατσότο του 17ου αιώνα, το οποίο έχει αποκατασταθεί με ευαισθησία από τον πολυεπιστημονικό σχεδιαστή Andrew Trotter και τον συνεργάτη του Marcelo Martínez. Οι ψηλές θολωτές οροφές, τα αυθεντικά δάπεδα από πλακάκια terrazzo και οι τοίχοι από ασβέστη σε ζεστούς, γήινους τόνους αποτελούν το φόντο για vintage έπιπλα, χαλιά από γιούτα και βιολογικά κλινοσκεπάσματα, καθώς και μια σειρά από κομμάτια, όπως πίνακες και βιβλία, που άφησε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Μια εξωτερική σκάλα οδηγεί σε τρία ευρύχωρα υπνοδωμάτια, το καθένα με μπάνιο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο υπνοδωμάτιο, το οποίο έχει τη δική του βεράντα και ένα ανεξάρτητο λουτρό με νυχοπόδαρα. Στον κάτω όροφο, αυτό που κάποτε ήταν ένα ζευγάρι παρεκκλήσια έχει μετατραπεί σε μια μοναστική τραπεζαρία και έναν άνετο χώρο με προβολέα. Ιδανικό για βραδιές κινηματογράφου, λειτουργεί ως επιπλέον υπνοδωμάτιο. Αν παίρνετε πρωινό στην αυλή, ο μόνος ήχος είναι οι καμπάνες των εκκλησιών, ενώ η αίθουσα του κήπου, που βλέπει στην πισίνα, είναι ακριβώς το σημείο για απογευματινό τσάι. Το σπίτι είναι μια μελέτη περίπτωσης σε απλό σχεδιασμό με ανάγλυφη βάση, γειωμένο στη θέση του.

Can Lluïssó, Μαγιόρκα, Ισπανία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SURŌ (@suro_living)

Περιτριγυρισμένο από λεμονιές, ελιές και αμυγδαλιές, αυτό το finca πέντε υπνοδωματίων βρίσκεται στα περίχωρα του Porreres, στην αγροτική καρδιά της Μαγιόρκα. Ανακαινισμένο με παραδοσιακές οικοδομικές τεχνικές και υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο νησί των Βαλεαρίδων για αιώνες, είναι κατασκευασμένο σε μεγάλο βαθμό από ασβέστη, χώμα και πέτρα. Το αποτέλεσμα δείχνει πώς να επιτύχετε μεγάλο αντίκτυπο με πολύ λίγο. Η λειτουργία είναι στην πρώτη γραμμή, με ουδέτερους εσωτερικούς χώρους με στρώσεις που διαθέτουν καναπέδες με φαρδιά λινά επένδυση, χαλιά από γιούτα, κεραμικά και έπιπλα από μασίφ ξύλο που δημιουργούν ήσυχους χώρους για προβληματισμό και χαλάρωση. Στο πίσω μέρος του σπιτιού, μια τραπεζαρία που σκιάζεται από μια πέργκολα καλυμμένη με γιασεμί οδηγεί σε μια πισίνα, που περιβάλλεται από αρωματική λεβάντα και βότανα και τοίχους από ξερολιθιά (εικόνα). Σε αντάλλαγμα για την απομακρυσμένη τοποθεσία – πρέπει να οδηγήσετε στα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος και στις παραλίες του νησιού – έχετε μια αίσθηση απόλυτης ιδιωτικότητας σε ένα σπίτι που γιορτάζει την ένωση παλιού και νέου

Παξοί TRD, Ιόνια Νησιά, Ελλάδα

Το μικρότερο αδερφάκι της Κέρκυρας, οι Παξοί είναι ένα κόσμημα σε σμαραγδένια απόχρωση στο Ιόνιο, με τρία παραθαλάσσια χωριά – τον ​​Γάιο, τη Λάκκα και τον Λόγγο – γεμάτα με ταβέρνες και καταστήματα που αποτελούν την επιτομή των αργών καλοκαιριών στην Ελλάδα. Διαποτισμένο με την ίδια γλυκιά ενέργεια, αυτό το σπίτι είναι χτισμένο από πέτρα και ασβεστοποιημένο ξύλο, με πόρτες και παράθυρα που πλαισιώνουν θέα σε ελαιόδεντρα και κυπαρίσσια στους κήπους. Υπάρχει ένα κεντρικό κτήριο και μια πτέρυγα επισκεπτών – ιδανική για δύο οικογένειες που μένουν μαζί – το καθένα από τα οποία έχει τη δική του θερμαινόμενη πισίνα. Αυτά ενώνονται κάτω από μια πέργκολα με διάφορους χώρους καθιστικού.

Έργο Ö, νοτιοδυτική Φινλανδία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OPUMO (@opumo)

Βραχονησίδες και νησιά με πευκοδάση αποτελούν το Εθνικό Πάρκο Αρχιπελάγους της Φινλανδίας. Ένα από τα νησιά είναι το Skjulskäret πέντε στρεμμάτων, που ανήκει στο ζευγάρι σχεδιαστών Aleksi Hautamäki και Milla Selkimäki, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη απόδραση εκτός δικτύου. Μια σκεπαστή εξωτερική κουζίνα χωρίζει τη σάουνα με θέα στο ηλιοβασίλεμα στο ένα άκρο του ξύλινου κτηρίου από δύο υπνοδωμάτια και ένα σαλόνι στο άλλο. (Άλλα δύο υπνοδωμάτια στεγάζονται σε ξεχωριστό εργαστήριο, μεταξύ των εργαλείων.) Αισθάνεται μινιμαλιστικό αλλά άνετο, με καυστήρα ξύλου και συμπαγή κουζίνα – μπορούν να παραδοθούν καλάθια πρωινού και μεσημεριανού και να κάνουν κράτηση σεφ για όσους προτιμούν να μην μαγειρεύουν. Υπάρχει ένα θερμαινόμενο με ξύλα υδρομασάζ που περιβάλλεται από δέντρα, μια αμμώδης παραλία και μια προβλήτα με βάρκα με κωπηλασία για εξερεύνηση. Αλλά η χαρά είναι ότι το νησί είναι εύκολο να περπατήσει κανείς. Τα μέρη για φαγητό περιλαμβάνουν μια δομή με γυάλινους τοίχους με πλαίσιο Α, προσεκτικά τοποθετημένες φωτιές και ένα φιλόξενο περίπτερο. Σε απόσταση δυόμιση ωρών οδικώς από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι στο χωριό Kasnäs, ακολουθούμενη από 20 λεπτά με το πλοίο, το νησί προσφέρει ένα μέρος για να σβήσετε και να ξεχάσετε τον κόσμο.

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Alidad μας ξεναγεί στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Λονδίνο | Σημειώσεις σχεδίασης

Mas de la Pépite, Προβηγκία, Γαλλία

Σε μια παρθένα κοιλάδα, κοντά στα λατομεία λευκής πέτρας των Alpilles και με θέα στο Les Baux-de-Provence, αυτό είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε το εσωτερικό αυτής της περιοχής. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, ωστόσο, είναι η αρχιτεκτονική: από τα οκτώ υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο που χωρίζονται σε μια τριάδα κτιρίων, τα δύο είναι σχέδιο τρωγλοδύτη, σκαλισμένα στον γκρεμό. Σε αντίθεση με την εκτεθειμένη πέτρα, η διακόσμηση έχει μεγαλώσει, με μια κυρίως σιωπηλή παλέτα που αναζωπυρώνεται από χρωματικές λάμψεις – από κεφαλάρια με σχέδια και μαξιλάρια με γραφικά στάμπα μέχρι ένα μπάνιο με κλαρέ και το εντυπωσιακό, σκούρο μπλε γυμναστήριο. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πρωινό κάτω από μια πέργκολα στον κήπο, όπου υπάρχει επίσης πισίνα, γήπεδο boules, υπαίθριος κινηματογράφος και θέατρο, ενώ υπάρχουν πολλοί σκιεροί χώροι καθιστικού για ένα ήσυχο απόγευμα με ένα βιβλίο.

Casa Antigua, Cartagena, Κολομβία

Αυτή η ιστορική βίλα με μια ήσυχη αυλή, στην Παλιά Πόλη της Καρχηδόνας, που έχει περιγραφεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, αποτελεί απόδειξη για τους πολυταξιδεμένους ιδιοκτήτες της. Αυθεντικά χαρακτηριστικά, όπως οροφές διπλού ύψους και ξύλινα δοκάρια προσδίδουν μια αίσθηση μεγαλείου. Τα δωμάτια είναι στρωμένα με μια εκλεκτική συλλογή διακοσμητικών αντικειμένων: Μαροκινά φανάρια και περίτεχνοι καθρέφτες δημιουργούν το σκηνικό σε έναν εσωτερικό-εξωτερικό χώρο καθιστικού. Ινδικά μαξιλάρια, πολυθρόνες από ζαχαροκάλαμο και φυτά μέχρι το ύψος της οροφής γεμίζουν ένα άλλο. Πολλά από τα επτά υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένης μιας ξεχωριστής, φωτεινής και ευάερης σουίτας στούντιο, διαθέτουν κρεβάτια με ουρανό ή μεταλλικό σκελετό και ιδιωτικά μπάνια με όμορφες μπανιέρες με πλακάκια. Στο πίσω μέρος του σπιτιού, μια εντυπωσιακή πισίνα είναι επενδεδυμένη με ξαπλώστρες με εντυπωσιακά ριγέ μαξιλάρια (στη φωτογραφία). Το βράδυ, το προσωπικό θα στήσει τραπέζια για δείπνα υπό το φως των κεριών μαγειρεμένα από τον ιδιωτικό σεφ. Σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από την καταπράσινη, πολυσύχναστη Plaza de Bolívar, το αρχοντικό βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία στην καρδιά της δράσης, αλλά μοιάζει σαν μια κρυφή όαση ηρεμίας. Η πλησιέστερη παραλία, η Playa de las Americas, απέχει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Antika, Panarea, Ιταλία

Καθώς πλησιάζετε στην Αντίκα στην ελικοειδή λωρίδα από το λιμάνι της Παναρέας, μόνο μια λιτή πύλη πεζών σηματοδοτεί την άφιξή σας. Συνεχίστε κάτω από μια σειρά από πέτρινα σκαλοπάτια και μέσα στον καταπράσινο κήπο, και το σπίτι της δεκαετίας του 1970 – με διάσπαρτα τέσσερα κτίρια που περιλαμβάνουν τους κύριους χώρους καθιστικού και τα υπνοδωμάτια – φαίνεται ανεπιτήδευτο. Είναι ένα κατάλληλο σπίτι για κάθε επισκέπτη που κάνει το ταξίδι από τη Σικελία για να βρει τη δική του θέα σε αυτό το μικρότερο από τα νησιά του Αιόλου. Δεν υπάρχει ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή καλό φαγητό, ούτε πλήθη ή ακόμη και αυτοκίνητα σε αυτό το ηφαιστειακό νησί. Όσον αφορά τις παραλίες, υπάρχουν μόνο δύο – προσβάσιμες με τα πόδια. Από τη βεράντα (πάνω), μπορείτε να δείτε ψαρόβαρκες με τα αλιεύματα της ημέρας, ενώ μια χούφτα οικογενειακά καταστήματα πωλούν νησιωτικά προϊόντα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που παραδίδονται εβδομαδιαία από την ηπειρωτική χώρα. Πράσινα βαμμένα παντζούρια, τοίχοι με μαρμαρίνο, ξύλινες πόρτες που προέρχονται από έναν αντιπρόσωπο στο Πιεμόντε και πλακάκια τοπικής κατασκευής δίνουν τον τόνο στους εσωτερικούς χώρους, με πολύ λίγα άλλα – και αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο. Υπάρχουν πέντε υπνοδωμάτια, μια πισίνα, μια εξωτερική κουζίνα με θέα στη θάλασσα και πολλές σκιερές βεράντες.

Château de Baloigne, Ροδανός-Άλπεις, Γαλλία

Στη νοτιοανατολική Γαλλία, αυτό το κάστρο στην κορυφή του λόφου βρίσκεται μέσα στα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου, που περιβάλλεται από πεύκα με τον ποταμό Ardèche να ρέει από κάτω. Στο εσωτερικό, τα έπιπλα είναι κλασικά: χαλιά περσικού στιλ σε δάπεδα με πλακάκια και ξύλινα δάπεδα, ταπετσαρίες στους τοίχους και βαριά ξύλινα κομοδίνα και γραφεία. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν το κάστρο με ή χωρίς τον ανακαινισμένο πύργο, ο οποίος φιλοξενεί δύο υπνοδωμάτια. Αν και το σκηνικό μοιάζει απομακρυσμένο, το χωριό Saint-Michel-de-Boulogne απέχει μόλις 4χλμ.

ΠΗΓΗ/.houseandgarden.co.uk

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments