Διεθνή

Ο Τραμπ στρέφεται κατά της υποψηφιότητας του Ρόμπερτ Φ. Κένεντυ

Ο Τραμπ στρέφεται κατά της υποψηφιότητας του Ρόμπερτ Φ. Κένεντυ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος απειλεί να αφαιρέσει ψήφους από τον Τραμπ.

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ένα σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ το βράδυ της Παρασκευής, λέγοντας ότι η ψήφος για τον ανεξάρτητο υποψήφιο θα ήταν μια «χαμένη ψήφος διαμαρτυρίας» και ότι «θα έπαιρνε ακόμη και τον Μπάιντεν για τον Τζούνιορ».

Η μπαλαντέρ ανεξάρτητη, ένα αγκάθι στο πλευρό του Δημοκρατικού Κόμματος για την απομάκρυνση των ψηφοφόρων από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έχει γίνει πηγή αυξανόμενης ανησυχίας για το GOP καθώς απειλεί να αποσπάσει επίσης ψήφους από τον Τραμπ τον Νοέμβριο.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα του Truth Social, ο Τραμπ αποκάλεσε τον RFK Jr. «Φυτό» του δημοκράτη που βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να βοηθήσει την εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν και προσπάθησε να παίξει τομείς πολιτικής όπου ο Κένεντι εμφανίζεται πιο αριστερός.

«Το RFK Jr. είναι ένα Δημοκρατικό «Plant», ένας Ριζοσπαστικός Αριστερός Φιλελεύθερος που έχει τεθεί σε εφαρμογή για να βοηθήσει τον απατεώνα Joe Biden, τον χειρότερο Πρόεδρο στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, να επανεκλεγεί. Μια Ψηφοφορία για τον Τζούνιορ θα ήταν ουσιαστικά μια ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, που θα μπορούσε να ταλαντευθεί με κάθε τρόπο, αλλά θα ταλαντευόταν εναντίον των Δημοκρατικών μόνο εάν οι Ρεπουμπλικάνοι γνώριζαν την αληθινή ιστορία για αυτόν. Ο Junior’ είναι εντελώς Anti-Gun, ένας ακραίος περιβαλλοντολόγος που κάνει τους Green New Scammers να φαίνονται συντηρητικοί, ένας μεγάλος φορολογούμενος και συνήγορος των ανοιχτών συνόρων και αντιστρατιωτικός / κτηνίατρος…»

Ενώ οι πλατφόρμες πολιτικής του ποικίλλουν σε όλους τους τομείς, ο Κένεντι, πρώην δικηγόρος για το περιβάλλον, στέκεται σταθερά στα αριστερά του Μπάιντεν σε ορισμένες περιβαλλοντικές πολιτικές, όπως η έκκληση για μόνιμη απαγόρευση των εξαγωγών φυσικού αερίου – αν και έχει επίσης επικρίνει τις επιδοτήσεις καθαρής ενέργειας του προέδρου. Οι φαινομενικά πράσινες πολιτικές του Κένεντι, καθώς και το ιστορικά ευθυγραμμισμένο με τους Δημοκρατικούς επώνυμό του, τον έχουν κάνει αντιληπτή απειλή για την ικανότητα του Μπάιντεν να εδραιώσει την ψήφο του κόμματος στις εκλογές του 2024.

Όμως, όπως δείχνουν πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Κένεντι απομακρύνει τους ψηφοφόρους πιο ομοιόμορφα και από τους δύο υποψηφίους, θέτοντας το GOP – και τον Τραμπ – όλο και περισσότερο στην επίθεση.

Μια δημοσκόπηση της Quinnipiac με εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που κυκλοφόρησε την Τετάρτη δείχνει ότι η υποστήριξη για τον Κένεντι είναι 16%, με τον Τραμπ και τον Μπάιντεν να βρίσκονται σε αδιέξοδο στο 37% ο καθένας και την υποψήφια του Πράσινου Κόμματος Τζιλ Στάιν και τον ανεξάρτητο Κορνέλ Γουέστ να λαμβάνουν αμφότεροι 3 τοις εκατό υποστήριξη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι βρίσκουν το RFK Jr ευνοϊκό από τους Δημοκρατικούς — το 44% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων εξέφρασε θετική γνώμη για τον Kennedy, σε σύγκριση με μόλις 11% των Δημοκρατικών.

Καθώς πλησιάζει ο Νοέμβριος, και οι δύο υποψήφιοι προσπάθησαν να αποστασιοποιηθούν από τους αποστάτες ανεξάρτητους, με την εκστρατεία του Τραμπ να κλείνει αποφασιστικά τους ισχυρισμούς του RFK Jr. ότι ο πρώην πρόεδρος τον προσέγγισε για να συμμετάσχει στο προεδρικό του εισιτήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments