Διεθνή

Ζελένσκι: Τα ΜΜΕ να αποκαλύπτουν ποιοι δεν εφαρμόζουν κυρώσεις στη Ρωσία

Ζελένσκι: Τα ΜΜΕ να αποκαλύπτουν ποιοι δεν εφαρμόζουν κυρώσεις στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy waits for European Parliament President Roberta Metsola, amid Russia's attack on Ukraine, in Lviv, Ukraine March 4, 2023. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS/File Photo

Όπως έγινε σαφές νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά εταιρειών από την Τουρκία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Χονγκ Κονγκ που πραγματοποιούν παραδόσεις στη Ρωσία.

«Οποιαδήποτε αναφορά των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την παράκαμψη των κυρώσεων από τη Ρωσία αποδίδει αποτελέσματα και μας επιτρέπει να περιορίσουμε τον τρόμο του [Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ] Πούτιν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βραδινό του διάγγελμα.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους πολιτικούς και τα δημόσια πρόσωπα, τους δημοσιογράφους, που ενημερώνουν πώς η Ρωσία εισάγει τμήματα πυραύλων και άλλων όπλων κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων. Κάθε δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τα σχέδια παράκαμψης των κυρώσεων, κάθε δημόσια έκκληση για αυστηρότερες κυρώσεις, κάθε έργο πολιτικών προς αυτή την κατεύθυνση, οδηγεί σε αποτελέσματα στον περιορισμό όχι μόνο της τρομοκρατίας του Πούτιν, αλλά και της τρομοκρατίας γενικότερα. Και αυτή είναι η παγκόσμια σημασία της συνεργασίας μας με όλους τους εταίρους μας», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Όπως έγινε σαφές νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά εταιρειών από την Τουρκία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Χονγκ Κονγκ που πραγματοποιούν παραδόσεις στη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments