Διεθνή

Ισπανία: Δεν παραιτείται ο Σάντσεθ – “Θα συνεχίσω με περισσότερη δύναμη”

Ισπανία: Δεν παραιτείται ο Σάντσεθ – “Θα συνεχίσω με περισσότερη δύναμη”

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Δεν παραιτείται από τη θέση του πρωθυπουργού της Ισπανίας ο Πέδρο Σάντσεθ όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του από την πρωθυπουργική κατοικία στη Μαδρίτη

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ είχε ανακοινώσει ότι σκέφτεται εάν θα παραιτηθεί ή όχι

Δεν παραιτείται από τη θέση του πρωθυπουργού της Ισπανίας ο Πέδρο Σάντσεθ όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του από την πρωθυπουργική κατοικία στη Μαδρίτη. Ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι παραμένει πρόεδρος της κυβέρνησης, μετά από μια περίοδο 5 ημερών προβληματισμού σχετικά με τη συνέχιση της θητείας του στη θέση αυτή, στη σκιά της «εκστρατείας παρενόχλησης και συκοφάντησης» κατά της συζύγου του, Μπεγόνια Γκόμεθ, την οποία κατήγγειλε την περασμένη Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έλαβε μηνύματα υποστήριξης τόσο στην ομοσπονδιακή επιτροπή του κόμματός του όσο και από ακτιβιστές στους δρόμους και σε προεκλογικές εκδηλώσεις στην Καταλονία.

Πέδρο Σάντσεθ: Θα συνεχίσω με περισσότερη δύναμη

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα με θεσμική δήλωση ότι παραμένει πρόεδρος της κυβέρνησης.

«Η απαίτηση για άνευ όρων αντίσταση θέτει στο επίκεντρο τα θύματα και όχι τους επιτιθέμενους. Αυτή η εκστρατεία συκοφάντησης δεν θα σταματήσει. Μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Το σημαντικό είναι ότι θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που λάβαμε από όλες τις πλευρές. Χάρη σε αυτή την κινητοποίηση, αποφάσισα να παραμείνω επικεφαλής της προεδρίας», δήλωσε.

«Την περασμένη Τετάρτη έγραψα μια επιστολή στους πολίτες, διερωτώμενος αν άξιζε τον κόπο. Έχω μια ξεκάθαρη απάντηση. Αν επιτρέψουμε επιθέσεις εναντίον αθώων ανθρώπων, τότε δεν αξίζει τον κόπο (η πολιτική). Αν επιτρέψουμε τα ψέματα να αντικαταστήσουν τη συζήτηση, τότε δεν αξίζει τον κόπο. Έπρεπε να σταματήσω και να σκεφτώ. Η επιστολή μπορεί να είναι ανησυχητική επειδή δεν είναι πολιτικά γραμμένη. Έχω αναγνωρίσει στο παρελθόν όσους προσπαθούν να με λυγίσουν, ότι πονάει να ζω μέσα από αυτές τις καταστάσεις. Έχω ενεργήσει από σαφή πεποίθηση. Αυτό δεν είναι ένα ιδεολογικό ζήτημα», τόνισε και είπε πως είχε ενημερώσει ήδη τον Φελίπε της Ισπανίας για την απόφασή του.

Η απόφασή του έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Ισπανός ηγέτης ανακοίνωσε αιφνίδια ότι σκέφτεται να παραιτηθεί από το αξίωμα, αφού δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα για τη σύζυγό του Begoña Gómez .

Η ανακοίνωση για έρευνα ακολούθησε μετά την καταγγελία από την οργάνωση Manos Limpias («Καθαρά Χέρια»), η οποία στο παρελθόν είχε διασυνδέσεις με την ισπανική ακροδεξιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments