Πολιτική

Άδωνις: Επιτυγχάνουμε την εθνική συμφιλίωση ΕΣΥ και ιδιωτών ιατρών

Άδωνις: Επιτυγχάνουμε την εθνική συμφιλίωση ΕΣΥ και ιδιωτών ιατρών

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Ελληνική Λύση και Νίκη τρέχουν πίσω από τις θέσεις της Αριστεράς

Την αρμονική συνύπαρξη των ιατρών του ιδιωτικού τομέα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπογράμμισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο αναφορικά με τη συνταγματικότητα της μεταρρύθμισης για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί στην πράξη τη σύζευξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ότι η ιατρική κοινότητα δεν αιφνιδιάστηκε από  τη ρύθμιση σχετικά με την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ, πληροφόρησε πως ο Παύλος Πολάκης είναι ο πρώτος ιδιώτης γιατρός που χειρούργησε στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ επισήμανε ότι η ακροδεξιά στοιχίζεται πίσω από την Αριστερά.

Δεν είναι λεπροί οι ιδιώτες γιατροί

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους ιδιώτες ιατρούς και τη σχέση τους με το δημόσιο σύστημα υγείας, ο Άδωνις υπογράμμισε πως «το κρίσιμο και ουσιαστικό ζήτημα είναι πως οι προκηρύσσουμε θέσεις, αλλά οι προκηρύξεις βγαίνουν άγονες. Για, δε, τα νησιά, προσθέτουμε 1200 και 1800 ευρώ, αλλά και πάλι οι θέσεις βγαίνουν άγονες. Για τον λόγο αυτό, προωθούμε μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να προσελκύσουμε γιατρούς και νοσηλευτές. Ένα παλιό μοντέλο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε σύγχρονες συνθήκες. Προσπαθούμε να φέρουμε τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε να γίνουν ελκυστικότερες οι θέσεις στο δημόσιο νοσοκομείο και να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Έχει έρθει η ώρα για ένα σύστημα συνεργασίας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Και μένα με νοιάζει ως υπουργός είναι να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να δώσουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Και είμαι υπερήφανος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός ουσιαστικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θέλει ιδιωτική ιατρική αλλά και ενίσχυση του δημοσίου νοσοκομείου. Όμως όλα μαζί δεν χωράνε σε αυτή τη ζωή. Το ΚΚΕ έχει τουλάχιστον την ευθύτητα να υποστηρίζει ανοιχτά πως θέλει η ιατρική να είναι αποκλειστικό προνόμιο και πεδίο του δημοσίου τομέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει από τον Μητσοτάκη, γιατί συγκρούεται με την πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας παραχωρεί όλη την άλλη πλευρά σε εμάς, μας παραχωρεί όλους όσους ασκούν ιδιωτική ιατρική σε εμάς, στη Νέα Δημοκρατία. Έξω όμως υπάρχει ένας πραγματικός κόσμος, ο οποίος εκτιμά και τον ιδιώτη ιατρό. Και αυτό, γιατί οι ιδιώτες ιατροί δεν είναι «λεπροί». Εμείς επιτυγχάνουμε τη συμφιλίωση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών ιατρών. Δεν είναι αντίπαλοι οι γιατροί του δημοσίου νοσοκομείου και οι ιδιώτες ιατροί».

Κανένας αιφνιδιασμός της ιατρικής κοινότητας

Επίσης, ο Ά. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε και επί της αντίρρησης της αντιπολίτευσης όσον αφορά τον ενδεχόμενο αιφνιδιασμό των γιατρών, λέγοντας πως «ως προς το διαδικαστικό ζήτημα, ότι δήθεν νομοθετώ λάθρα, αιφνιδιάζοντας το Κοινοβούλιο, έχουμε ανακοινώσει πως θα φέρουμε ως τροπολογία για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Είχαμε συνεννοηθεί με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ως προς το διαδικαστικό. Μην παίζουμε λοιπόν τις κουμπάρες. Ως προς το εάν έχει υπάρξει αιφνιδιασμός, έχω ενημερώσει εδώ και μήνες, από τις αρχές Φεβρουαρίου. Το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών έχει εκδώσει ανακοίνωση από τις αρχές Φεβρουαρίου. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός της ιατρικής κοινότητας, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση.

Ο κ. Μάντζιος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως παραβιάζουμε το Σύνταγμα, διότι δήθεν δημιουργούμε δύο ταχύτητες ασθενών, αυτούς που έχουν και αυτούς που δεν έχουν. Ξεχνάει όμως πως το ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργήσει από το 2002 τα απογευματινά ιατρεία. Και το θεαματικό είναι ότι η Ελληνική Λύση και η Νίκη υιοθετούν τις θέσεις της Αριστεράς. Ελληνική Λύση και Νίκη στοιχίζονται πίσω από τα αριστερά κόμματα και έχουν κοινές θέσεις. Η ακροδεξιά μαζί με την Αριστερά!».

Ο Πολάκης είναι ο πρώτος ιδιώτης γιατρός που χειρούργησε στο ΕΣΥ!

Από το στόχαστρο του υπουργού Υγείας δεν ξέφυγε ούτε ο Παύλος Πολάκης, για τον οποίο ο Άδωνις πληροφόρησε πως είναι ο πρώτος ιδιώτης γιατρός που χειρούργησε στο ΕΣΥ.

Πιο ειδικά, επισημάνθηκε ότι «το γελοίο υποκείμενο έφερε διάταξη που επιτρέπει σε ιδιώτες ιατρούς να χειρουργούν εντός των δημοσίων νοσοκομείων», υποστήριξε για μένα ο κ. Πολάκης. Όμως η τροπολογία επιτρέπει σε έναν ιδιώτη γιατρό να χειρουργήσει σε δημόσιο νοσοκομείο. Όμως ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ο πρώτος ιδιώτης γιατρός που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο, είναι ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης! Τι μας είπε λοιπόν ο κ. Πολάκης; Ότι όταν υπάρχει ανάγκη, δεν υπάρχει πρόβλημα να χειρουργήσει ένας ιδιώτης γιατρός στο δημόσιο νοσοκομείο.

Ως προς την ένσταση αντισυνταγματικότητας, έχουμε προκηρύξει χιλιάδες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ από τότε που το ΕΣΥ δημιουργείται. Δεν υπονομεύουμε λοιπόν το δημόσιο νοσοκομείο, δεν παραβιάζουμε το Σύνταγμα, που κατοχυρώνει το δημόσιο αγαθό της υγείας. Η κυβέρνησή μας κάνει τις υψηλότερες δαπάνες για κτιριακές αναβαθμίσεις και για προσλήψεις προσωπικού. Έχουμε ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά! Και αυτό δείχνει πως θέλουμε να υπονομεύσουμε το δημόσιο νοσοκομείο και να καταργήσουμε το ΕΣΥ», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments