Πολιτική

Η ρητορική του ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς τις κάλπες

Η ρητορική του ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αντιπολίτευση, αλαζονεία και ανασύνθεση είναι οι λέξεις "κλειδιά" του Ν. Ανδρουλάκη.

Αλαζονεία, αντιπολίτευση, ανασύνθεση: σ’ αυτές τις τρεις λέξεις θα μπορούσαν να κωδικοποιηθούν τα μηνύματα και η προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του επισημαίνουν ότι οι εθνικές εκλογές του 2023 έχουν δημιουργήσει την εικόνα ότι η Νέα Δημοκρατία “παίζει χωρίς αντιπολίτευση”, επειδή η διαφορά με το επόμενο κόμμα είναι μεγάλη. Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για την αδιαφορία της απέναντι στις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας χάρη σε αυτήν την τεράστια  διαφορά. Και καλεί τους ψηφοφόρους, μέσα από την κάλπη των ευρωεκλογών, να δώσουν στη Νέα Δημοκρατία έναν νέο συσχετισμό δύναμης που θα την κάνει να χάσει αυτή την αίσθηση παντοδυναμίας και να πάψει να συμπεριφέρεται αλαζονικά. Πρόσφατα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως “ο λαός έδωσε 41% στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει δει τίποτα εδώ και ένα χρόνο”.

Το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει ομοίως τον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους πολίτες να του αναθέσουν το ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχής γενομένης από τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. “Αν το ΠΑΣΟΚ έρθει δεύτερο, δεν θα υπάρξει “χάος”, θα υπάρχει ένα ισχυρό και σοβαρό κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο θα είναι η κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εθνικές εκλογές”, τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης και “η αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Κασελάκης με εκατομμύρια σπίτια, κότερα και θαύματα είναι δώρο Θεού στη Νέα Δημοκρατία”.

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη σταθερά υπογραμμίζει ότι «στις ευρωεκλογές δεν κρίνεται καμιά σταθερότητα», αναφορά που στρέφεται τόσο κατά του κυβερνητικού επιχειρήματος ότι δεν θα πρέπει η χώρα να μπει σε περιπέτειες από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου θα έχει χαρακτήρα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

Είναι κοινός τόπος ότι το αίτημα για ανασύνθεση αφορά την επομένη των ευρωεκλογών και, εκτός συγκλονιστικών απρόβλεπτων γεγονότων, ανοίγει μια συζήτηση για τις προοπτικές της Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, υπό την προϋπόθεση όμως ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ουσιαστικά ενδυναμωμένο από την κάλπη του Ιουνίου.

«Το ΠΑΣΟΚ, αν είναι ισχυρό, θα είναι ο πυλώνας να συμβεί ό,τι συνέβη στην Ιβηρική Χερσόνησο – και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. Με πυρήνα τη δημοκρατική παράταξη και άλλες δυνάμεις από το προοδευτικό Κέντρο που πήγαν στη Ν.Δ., καθώς και από την προοδευτική Αριστερά –γιατί υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά σοβαροί άνθρωποι, φιλοευρωπαϊστές– μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments