Πολιτική

Ελληνοτουρκικά και εξοπλιστικά στο αυριανό ΚΥΣΕΑ

Ελληνοτουρκικά και εξοπλιστικά στο αυριανό ΚΥΣΕΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [366477] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΣΕΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Θα συζητηθούν επίσης θέματα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συνεδριάζει την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον πρωθυπουργό, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης περιλαμβάνει θέματα που αφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Εξοπλιστικά προγράμματα Αναφορικά με τα θέματα του Νίκου Δένδια και του Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΥΣΕΑ αναμένεται να εξετάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά τις πυραυλακάτους και το θέμα της “διαθέσεως δυνάμεων” σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενημέρωση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να προβεί σε ενημέρωση για τις επαφές και τις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί σε διπλωματικό επίπεδο.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ουδέτερη τοποθεσία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, όπου είχαν μεταβεί και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών για το σκοπό αυτό.

Η ατζέντα της συνάντησης μεταξύ Γεραπετρίτη και Φιντάν, η οποία ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση, περιελάμβανε την προετοιμασία των συνομιλιών με Μητσοτάκη και Ερντογάν και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι πέρα από τις εναπομείνασες διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επικρατεί ηρεμία στο πεδίο. Τονίζουν ότι οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις είναι μηδενικές, οι μεταναστευτικές ροές είναι υπό έλεγχο, η συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι άριστη και τα οφέλη από το ευνοϊκό κλίμα δεν είναι αμελητέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments