Πολιτική

Σκιά Τσίπρα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Σκιά Τσίπρα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται δημοσκοπικά πιο κοντά στη Νέα Αριστερά.

“Θα σου στείλω μήνυμα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός απομακρυνόταν από το πριβέ σαλονάκι του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τετ α τετ του νυν με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ διήρκεσε περίπου 10 λεπτά, ήταν σε καλό κλίμα και πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου. Περισσότερες πληροφορίες για το εάν τελικά το sms –λόγω κακού σήματος και της φουρτούνας που συνάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στα νησιά– έφτασε, δεν υπάρχουν. Το «Αλέξη, έλα πάνω» οδήγησε, με ενδιάμεσους κάποιους ευρωβουλευτές, σε μια κοινή φωτογραφία, ενώ κάποιοι στοιχηματίζουν πως μπορεί να μην υπάρξει άλλη μέχρι την 9η Ιουνίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο Euro Jam 2024 στο Βερολίνο στις 8 Μαΐου για να αναδείξει ευρωπαϊκά θέματα και ζητήματα διεθνών σχέσεων.  Το σύνθημά του για την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα θα έρθει μετά τις εκλογές με στοχευμένες δηλώσεις και πάλι. Μέχρι τότε, όμως, ως ηγετική φυσιογνωμία της Αριστεράς, το βλέμμα του θα είναι όλο για το “πού γέρνει” η πλάστιγγα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.

Σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες για λογαριασμό πολιτικού κόμματος από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων,  επιχειρήθηκε να απαντηθεί πού πιστεύουν οι ερωτηθέντες ότι βρίσκονται πιο κοντά με βάση τη δημόσια παρέμβαση και τη δημόσια εικόνα  του Αλέξη Τσίπρα. Το 24% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 39% δήλωσε ότι βρίσκεται πιο κοντά στη Νέα Αριστερά.

Είναι εντυπωσιακό ότι η εικόνα “αποστασίας” που εκπέμπει η Κουμουνδούρου δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο κοντά στο πρώην τέκνο του. Η εικόνα αλλάζει όταν εστιάζουμε ειδικά στη δημόσια σφαίρα, όπου όσοι αναζητούν πολιτικές καταβολές στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι, με βάση την παρέμβασή του, ο πρώην πρωθυπουργός είναι κατά 40% πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και κατά 37% πιο κοντά στη Νέα Αριστερά. Η “σκιά” του Αλέξη Τσίπρα έχει απλωθεί και στις δύο κομματικές δυνάμεις και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προσέλευση των ψηφοφόρων.

Η αυστηρή επιστολή του στη Βουλή και η απουσία του από το τάε κβο ντο του Φαλήρου έπαιξαν σίγουρα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Όσοι προέρχονται από την κεντροαριστερά υποστηρίζουν ότι το 29% κλίνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το 47% προς τη Νέα Αριστερά.

Αν πράγματι έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη “πολιτική φούσκα”, οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν τον καταλύτη για την εξέλιξή της. Μια μεγάλη ανησυχία που εκφράζεται από τα στελέχη των κομμάτων είναι αν οι οπαδοί τους, οι οποίοι δεν έχουν κανενός είδους “δέσιμο” με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάνε σίγουρα στις κάλπες σε ενάμιση μήνα από τώρα. Οι περισσότεροι από τους νέους “οπαδούς” είναι νεότεροι σε ηλικία το καλοκαίρι. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ χτίζοντας μια νέα βάση. Μέχρι τότε, υπάρχουν πολλές “παγίδες”. Η αξιοπιστία της αντιπολίτευσης “κλονίστηκε” όταν ο πρόεδρος του κόμματος μπέρδεψε το ΑΕΠ της εκπαίδευσης με το ΑΕΠ της υγείας. Δόθηκαν εξηγήσεις, αλλά την ίδια στιγμή αν το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αλλάζει υπέρ ενός τομέα, πρέπει να εξηγείται και να τεκμηριώνεται και τι κόβεται για να βρεθούν τα επιπλέον έσοδα. Και είναι μια χρονική στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να αποδείξει πως το φορολογικό πρόγραμμα που έχει καταθέσει είναι απολύτως κοστολογημένο και σε αντίθεση με την πλειοδοσία που παρουσίαζαν παραδοσιακά οι αντιπολιτεύσεις, αυτός λέει την «αλήθεια» στον ελληνικό λαό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments