Ελλάδα

Κρήτη: Γολγοθάς για 53χρονη σε δομή ΑμεΑ- «Την πατούσαν στο πρόσωπο και την κοιλιά»

Κρήτη: Γολγοθάς για 53χρονη σε δομή ΑμεΑ- «Την πατούσαν στο πρόσωπο και την κοιλιά»

Πηγή Φωτογραφίας: neakriti.gr//Σοκαριστικές στιγμές έζησε 53χρονη γυναίκα σε δομή φιλοξενίας ΑμεΑ στην Κρήτη.Η «Α» φιλοξενείται τα τελευταία 4 χρόνια σε δομή για ΑμεΑ και δέχτηκε χτυπήματα αναίτια από άτομο του προσωπικού, γεγονός που καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία διερευνά την υπόθεση. Μάλιστα, όπως ανέφερε η αδελφή του θύματος στη neakriti.gr, την είχε ξαναδεί με μώλωπες στο παρελθόν.

Η υπόθεση έφτασε υπό μορφή καταγγελίας και στην Ασφάλεια Ηρακλείου

Σοκαριστικές στιγμές έζησε 53χρονη γυναίκα σε δομή φιλοξενίας ΑμεΑ στην Κρήτη.Η «Α» φιλοξενείται τα τελευταία 4 χρόνια σε δομή για ΑμεΑ και δέχτηκε χτυπήματα αναίτια από άτομο του προσωπικού, γεγονός που καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία διερευνά την υπόθεση. Μάλιστα, όπως ανέφερε η αδελφή του θύματος στη neakriti.gr, την είχε ξαναδεί με μώλωπες στο παρελθόν.

Η υπόθεση έφτασε υπό μορφή καταγγελίας και στην Ασφάλεια Ηρακλείου, με την αδερφή και τη μητέρα της 53χρονης να καταγγέλλουν πως μέσα στη δομή σημειώθηκαν βίαια περιστατικά τα προηγούμενα 24ωρα.

Προσκόμισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, φωτογραφίες της 53χρονης με τους μώλωπες στο πρόσωπο ενώ μετέφεραν στους αστυνομικούς και όσα είχαν ακούσει από το ίδιο το θύμα. «Βρέθηκα κάτω πεσμένη να με πατούν στο πρόσωπο και στην κοιλιά χωρίς λόγο», φέρεται να είπε η 53χρονη στη μητέρα και την αδελφή της.

Τον ξυλοδαρμό της 53χρονης βεβαίωσε και μία άλλη γυναίκα που φιλοξενείται στη δομή. Τα δύο κορίτσια ονομάτισαν και τον θύτη της βίαιης ενέργειας, ωστόσο τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει πλέον η Αστυνομία, που κατά πληροφορίες ζήτησε και ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ήδη τις επόμενες ώρες θα ζητήσει την κατάθεση μαρτύρων.

Τι συνέβη στην κλειστή δομή;

Η 53χρονη Α. ζει στην κλειστή δομή του Λασιθίου από το 2020. Μέσα στη δομή κατά τα λεγόμενα της ίδιας προς τους συγγενείς της, που τα μετέφεραν στην Αστυνομία, φαίνεται ότι έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη, δεχόμενη χτυπήματα στο πρόσωπο και την κοιλιά κατά την ίδια.

Το σκηνικό της βίας αποκάλυψαν οι μώλωπες που έφερε η 53χρονη στο πρόσωπο, και τους οποίους είδαν οι συγγενείς της κατά την επίσκεψή της στο σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας της, όπου την περίμενε και η αδελφή της για τη μηνιαία έξοδό της. Τα έγκλειστα άτομα της δομής έχουν έξοδο μία φορά τον μήνα ώστε να τους επισκεφθούν οι συγγενείς. Όταν η 53χρονη έφτασε στο σπίτι της μητέρας της, η αδελφή της παρατήρησε αμέσως, αφού ήταν εμφανή, τα σημάδια της βίας που είχε ασκηθεί εναντίον της. Τη ρώτησαν και τους περιέγραψε τι έγινε.

Τη φωτογράφισαν και αυτές τις φωτογραφίες προσκόμισαν ως αποδεικτικό στοιχείο της καταγγελίας που ακολούθησε το πρωί της Δευτέρας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

«Μια φορά τον μήνα έρχεται να τη βλέπουμε. Όταν την παίρνουμε εκεί τηλέφωνο δε μας λέει τίποτα. Δεν την αφήνουν να μιλάει… Τη ρωτήσαμε τι είχε συμβεί και είχε τις κοκκινίλες στο πρόσωπο. Μας είπε ότι τη βάλανε κάτω και την πατούσανε. Δεν υπήρχε λόγος, και το άλλο κοριτσάκι που ήταν μαζί, επίσης τρόφιμος της δομής, είπε ότι τα είδε όλα: “Την έβαλε κάτω και την πατούσε…”. Μας ονομάτισε υπάλληλο», είπε η αδελφή του θύματος μιλώντας στο neakriti.gr και συνέχισε: «Το έχουμε ξαναβρεί χτυπημένο το παιδί και τότε το είχαμε πει στον πρόεδρο της Δομής και μας έλεγε ότι θα τον διώξουν, αλλά τώρα έγινε ξανά αυτό…».

Η αδελφή του θύματος, προσπαθώντας να εξηγήσει τι έχει συμβεί, είπε στο neakriti.gr: «Μπορεί να ζήτησε ένα τσιγάρο. Αυτό δεν είναι αιτία και αφορμή. Αλλά και αφορμή να υπήρχε, είναι δυνατόν να σηκώσει κάποιος χέρι σε ένα τέτοιο παιδί…; Αυτά τα παιδιά τα προσέχεις», κατέληξε η αδελφή της 53χρονης.

«Έβλεπε η μαγείρισσα»

Μάλιστα, η ίδια απόρησε γιατί, όπως της μετέφερε το θύμα και η άλλη τρόφιμος, μπροστά στο βίαιο περιστατικό ήταν και η μία μαγείρισσα της δομής. Ούτε μπήκε στη μέση να εμποδίσει τα χτυπήματα, ούτε ειδοποίησε την οικογένεια του θύματος, ούτε την Αστυνομία, όπως ανέφερε η συγγενής της 53χρονης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 53χρονη με τη νοητική υστέρηση πληρώνει τη δομή που τη φιλοξενεί με τη σύνταξη που λαμβάνει, και η οποία προέρχεται από τον πατέρα της που έχει φύγει από τη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments