Πολιτική

Επιμένει για debate η αντιπολίτευση

Επιμένει για debate η αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: [369270] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αντιδρά η κυβέρνηση στο αντιπολιτευτικό αίτημα.

Η συζήτηση για τη διεξαγωγή ή όχι debate φουντώνει κάθε φορά που στήνονται οι κάλπες. Παραδοσιακά στις ευρωεκλογές οι τηλεμαχίες δεν συνηθίζονται. Το 2009 είχε πραγματοποιηθεί με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, την Αλέκα Παπαρήγα, τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη να δίνουν το παρών στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Αυτό ήταν το τελευταίο debate που πραγματοποιήθηκε με φόντο την ευρωκάλπη. Είχε διεξαχθεί ένα ακόμα πέντε χρόνια πριν.

Η φετινή κάλπη, που δίνει “εισιτήριο” για τις Βρυξέλλες, έχει αποκτήσει περισσότερο από ποτέ χαρακτήρα εθνικών εκλογών. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συζήτηση για την τηλεοπτική μετάδοση των εκλογών τροφοδοτείται και πάλι από την αντιπολίτευση, η οποία, διαχρονικά, είθισται να πολώνει την ατμόσφαιρα. Κατά την τελευταία συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, το ΠΑΣΟΚ φέρεται να έθεσε στην ημερήσια διάταξη συζήτηση για τον καθορισμό των κανόνων και των περιορισμών στις τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα αυτή την εβδομάδα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε εκ νέου το θέμα και το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε, αλλά η Νέα Αριστερά ήταν ένα από τα κόμματα που ξεκαθάρισε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων- ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει συζητήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εφόσον υπάρξει συμφωνία, ζήτησε τηλεδιάσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Στέφανο Κατσελάκη.

Στην Κουμουνδούρου κινήθηκαν στα πρότυπα που είχαν θέσει και στις κάλπες του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία ήταν πως είθισται να μην γίνεται debate στις ευρωεκλογές γιατί το αντικείμενο είναι ευρωπαϊκό. Τονίστηκε επίσης πως ο προεκλογικός διάλογος καλύπτεται από τις συζητήσεις των αρχηγών στην Ολομέλεια με την παρουσία του πρωθυπουργού να είναι πάρα πολύ συχνή. Σε αυτή τη γραμμή είχε κινηθεί πρόσφατα και ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητική ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ερώτηση αναφορικά με το εάν θα διεξαχθεί ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Οπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Μαρινάκης στις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι εκείνοι που δίνουν τη μάχη, ενώ ντιμπέιτ «γίνονται συνεχώς στη Βουλή».

«Αν δεν κάνω λάθος, σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν έχει γίνει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων. Στις ευρωεκλογές αυτό που ψηφίζουν οι πολίτες είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, αρά αυτοί είναι εκείνοι που θα δώσουν τη μάχη. Ντιμπέιτ γίνεται καθημερινά στη Βουλή, όπου πρώτος ο πρωθυπουργός, σε αντίθεση με προκατόχους του, έχει περισσότερες παρουσίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments