Ελλάδα

Θλιβερός απολογισμός από τη χρήση βεγγαλικών: Έξι ακρωτηριασμοί και δεκάδες συλλήψεις

Θλιβερός απολογισμός από τη χρήση βεγγαλικών: Έξι ακρωτηριασμοί και δεκάδες συλλήψεις

Πηγή Φωτογραφίας: [369344] ΚΕΡΚΥΡΑ. ΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οι πέντε ακρωτηριασμοί καταγράφηκαν στην Αθήνα και άλλος ένας στα Χανιά - Έχουν κατασχεθεί πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες

Συνεχίστηκαν και το Μεγάλο Σάββατο οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων με κροτίδες και βεγγαλικά. Παρά τους αστυνομικούς ελέγχους για άλλη μία χρονιά ο απολογισμός είναι θλιβερός. Χθες Μεγάλο Σάββατο, συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.400 κροτίδες, αλλά καταγράφηκαν έξι ακρωτηριασμοί. 

Στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, συνελήφθη ακόμη 49χρονος για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του εντοπίστηκαν δύο εκτοξευτήρες με 16 κροτίδες. ​

Στην ίδια περιοχή, στην οδό Πάρνηθος, συνελήφθησαν δύο άτομα 21 ετών για «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών»» και για το «νόμο Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες Διατάξεις».

Σοβαροί τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί

Παράλληλα για ακόμη μία χρονιά δεν έλειψαν και οι σοβαροί τραυματισμοί, με περιπτώσεις ακρωτηριασμού ύστερα από διακομιδή στο νοσοκομείο.

Καταγράφηκαν πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική και ένας στα Χανιά.

Στη μία περίπτωση, το θύμα είναι ένας 14χρονος. Ο έφηβος ήταν ήταν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά Χανίων, όταν έσκασε κροτίδα στο χέρι του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού.

Σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Στην Αθήνα το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν πέντε περιστατικά, με το πιο σοβαρό στα Καλύβια πριν από την Ανάσταση το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων ενός άνδρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments