Πολιτική

Ο Κουτσούμπας επιζητεί την ψήφο των αποδήμων

Ο Κουτσούμπας επιζητεί την ψήφο των αποδήμων

Πηγή Φωτογραφίας: [367279] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μετά το ταξίδι του γ.γ. του ΚΚΕ στις ΗΠΑ, σειρά έχει η Γερμανία.

Ιδιαίτερη έμφαση και στην ψήφο των αποδήμων δίνει το ΚΚΕ, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να έχει ήδη πραγματοποιήσει επισκέψεις και συγκεντρώσεις σε Κυπριακή Δημοκρατία, ΗΠΑ και Καναδά. Επόμενος σταθμός για το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά το Πάσχα θα είναι η Γερμανία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναμένεται να προσγειωθεί στο Μόναχο την Πέμπτη, 9 Μαΐου.

Η 9η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την επέτειο της ημέρας της αντιφασιστικής νίκης των λαών και αποτελεί μια συμβολική επίσκεψη. Σε ένα από τα πιο άγρια στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο Νίκος Ζαχαριάδης πιάστηκε αιχμάλωτος.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος στο Μόναχο για τις επικείμενες κάλπες και τις ανησυχίες των Ελλήνων μεταναστών που ζουν στη Γερμανία, όπως είναι η επιβίωση των ελληνικών σχολείων.

Την Παρασκευή ο κ. Κουτσούμπας θα βρεθεί στη Φρανκφούρτη και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ντίσελντορφ. Μετά το συλλαλητήριο θα σερβιριστεί ελληνικό φαγητό, όπως έχει προγραμματιστεί.

Το Σάββατο, θα επισκεφθεί το σπίτι του Φρίντριχ Ένγκελς, ιστορικού συνοδοιπόρου του Καρλ Μαρξ, στο Βούπερταλ και στη συνέχεια ο Δ.  Κουτσούμπας θα μεταβεί στο Μπάρμεν, όπου είναι συγκεντρωμένα πολλά εργοστάσια.

Το ΚΚΕ είναι αποφασισμένο να κερδίσει την ψήφο των μεταναστών με τη χρήση της επιστολικής ψήφου. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, το ΚΚΕ καλεί τους απόδημους Έλληνες να κάνουν χρήση της δυνατότητας επιστολικής ψήφου και να εξουσιοδοτήσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ , καθώς αυτή είναι η μόνη δυνατότητα συμμετοχής στις ευρωεκλογές για τον απόδημο Ελληνισμό.

Σχολιάζοντας την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στον “Δορυφόρο”, που λειτουργεί για τους Έλληνες που ζουν στη Γερμανία, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «ο αριθμός των αιτήσεων για την επιστολική ψήφο από ομογενείς επιβεβαιώνει το ΚΚΕ, που σταθερά τονίζει ότι η αποχή είναι ζήτημα πολιτικό και όχι τεχνικό. Ότι, ιδιαίτερα για τους κατοίκους του εξωτερικού, έχει να κάνει με τους πραγματικούς δεσμούς που διατηρούν με τη χώρα και τα τεκταινόμενα σε αυτή, με το κατά πόσο το εκλογικό αποτέλεσμα πρόκειται να επηρεάσει τη ζωή τους».

Και πρόσθεσε: “Η αποχή έχει να κάνει και με το ελληνικό κράτος, την πολιτική της κυβέρνησης. Οι πολιτικές τους κράτησαν τους ομογενείς μακριά από τη χώρα και σήμερα τους κρατούν ακόμα περισσότερο μακριά, για παράδειγμα με την περικοπή της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης”.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, “ο ισχυρισμός της κυβέρνησης της ΝΔ ότι η χαμηλή συμμετοχή των ομογενών στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές οφειλόταν στα κριτήρια που έθετε ο παλιός νόμος και ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την κατάργηση των κριτηρίων αυτών και τη διεξαγωγή επιστολικής ψήφου καταρρίπτεται πλήρως, καθώς είναι σαφές ότι δεν έχει λυθεί”.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε, ακόμη, για τους κινδύνους που εντοπίζει το ΚΚΕ: “Εξαιτίας της έλλειψης προδιαγραφών στο νόμο, θα μπορούσε να προκύψει ένας ενδεχόμενος -το έχουμε επισημάνει- εκλογικός μετασχηματισμός. Επειδή δεν συνέβη σήμερα, δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί στο μέλλον. Γι’ αυτό, άλλωστε, πολλές χώρες έχουν θέσει κριτήρια για το ποιος μπορεί να ψηφίζει από το εξωτερικό”.

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος είχε τονίσει στις ΗΠΑ, όπου ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα, πως «φυσικά, καλούμε όλους τους Έλληνες απόδημους να αξιοποιήσουν την επιστολική ψήφο που, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η μόνη τους επιλογή για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, να το πάνε ακόμα πιο ψηλά από το 12% που έφτασε στις κάλπες του εξωτερικού στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments