Διεθνή

Κίεβο: Ουκρανοί αξιωματούχοι σχεδίαζαν τη δολοφονία Ζελένσκι – Δύο συλλήψεις

Κίεβο: Ουκρανοί αξιωματούχοι σχεδίαζαν τη δολοφονία Ζελένσκι – Δύο συλλήψεις

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Κίεβο: Ουκρανοί αξιωματούχοι σχεδίαζαν τη δολοφονία Ζελένσκι - Δύο συλλήψεις

Αυτό ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU)
Σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου, Ζελένσκι από υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους υποστηρίζει ότι απέτρεψε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU).Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο συνταγματάρχες της μονάδας προστασίας της ουκρανικής κυβέρνησης.
Η SBU δήλωσε ότι ήταν μέρος ενός δικτύου πρακτόρων που ανήκουν στη ρωσική κρατική υπηρεσία ασφαλείας (FSB).
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούσαν πρόθυμους «εκτελεστές» μεταξύ των σωματοφυλάκων του κ. Ζελένσκι για να τον απαγάγουν και να τον σκοτώσουν.
Ο Ζελένσκι ζητά παράταση της επιστράτευσης και κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέβαλε στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, το Verkhovna Rada, σχέδια νόμων για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την περίοδο γενικής κινητοποίησης.

Στο Verkhovna Rada περιλαμβάνονται νομοσχέδια «Σχετικά με την παράταση της περιόδου κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία» και «Σχετικά με την παράταση της περιόδου γενικής κινητοποίησης», αναφέρει το Ukrainform. Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι πρόκειται για παράταση της γενικής επιστράτευσης και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία για 90 ημέρες, από τις 14 Μαΐου, όταν λήγει η προηγούμενη παράταση από τις 14 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments