Διεθνή

Ντόμινικ Κάμινγκς: Η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη

Ντόμινικ Κάμινγκς: Η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας για το Brexit λέει ότι η Δύση «αποδοκιμάζεται» υποστηρίζοντας την Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα i, ο Κάμινγκς – ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας Vote Leave της Βρετανίας για το Brexit και έπεσε θεαματικά με τον Τζόνσον το 2020 – δήλωσε ότι η Δύση «δεν έπρεπε ποτέ να μπει σε όλη την ηλίθια κατάσταση» και ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είχαν μεγαλύτερες αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή πολιτική παρά στη Μόσχα.

Ο πρώην σύμβουλος ήταν καυστικός για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy και συγκρίνει με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δεν πρόκειται για επανάληψη του 1940 με τον Ζελένσκι ως το αουτσάιντερ του Τσόρτσιλιαν», είπε.

«Ολόκληρο αυτό το διεφθαρμένο ουκρανικό κράτος μαφίας μας έχει βασικά εγκλωβίσει όλους και ως συνέπεια θα μας τσακώσουν. Μας τσακώνουμε τώρα σωστά;»

Σε ένα επόμενο tweet, ο Κάμινγκς χαρακτήρισε αργότερα τον Ζελένσκι ηγέτη «ποτέμκιν» – αλλά αρνήθηκε ότι τον είχε αποκαλέσει «κολοκύθα», όπως αναφέρθηκε αρχικά στη συνέντευξη.

Υποστήριξε ότι ο πόλεμος θα ενίσχυε μόνο τη σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, λέγοντας ότι τα δυτικά έθνη «έσπρωξαν [τη Ρωσία] σε μια συμμαχία με τη μεγαλύτερη κατασκευαστική δύναμη του κόσμου».

Ο Κάμινγκς ήταν από καιρό επικριτικός για την υποστήριξη προς την Ουκρανία, μια στάση που τον φέρνει σε έντονη αντίθεση με το παλιό του αφεντικό Τζόνσον, έντονο υποστηρικτή του Ζελένσκι και της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας.

Είπε στην εφημερίδα ότι η Δύση απέτυχε να στείλει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ένα αξιόλογο μήνυμα που θα τον απέτρεπε από την εισβολή σε άλλη χώρα.

«Τι μάθημα του δώσαμε; Το μάθημα που δώσαμε στον Πούτιν είναι ότι είμαστε ένα μάτσο τζόκερ», υποστήριξε ο Κάμινγκς, λέγοντας ότι ο πόλεμος «μεταδίδει σε ολόκληρο τον κόσμο τι μάτσο κλόουν είμαστε».

Έρχεται καθώς ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας Vote Leave Brexit δοκιμάζει το νερό για ένα νέο πολιτικό κόμμα που θα αντικαταστήσει τους Τόρις.

Το POLITICO ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Κάμινγκς έχει οργανώσει μια σειρά από ομάδες εστίασης για να πάρει τις απόψεις του κοινού σχετικά με ένα νέο αντι-κατεστημένο ρούχο.

Ο Κάμινγκς είπε στο i το «Start Up Party» του θα ήταν «ανελέητα επικεντρωμένο στους ψηφοφόρους και όχι στο Westminster και στα παλιά μέσα ενημέρωσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments