Πολιτική

Επιστολική ψήφος: Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου -Οδηγός 15 ερωταπαντήσεων

Επιστολική ψήφος: Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου -Οδηγός 15 ερωταπαντήσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Επιστολική ψήφος: Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου -Οδηγός 15 ερωταπαντήσεων

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 ερωταπαντήσεων εξέδωσε το υπ. Εσωτερικών

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 ερωταπαντήσεων εξέδωσε το υπ. Εσωτερικών, ο οποίος θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μέσω επιστολικής ψήφου.

Όπως σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, «στόχος του εγχειριδίου είναι η καλύτερη ενημέρωση των εκλογέων σχετικά με τη νέα αυτή εκλογική διαδικασία η οποία δίνει, για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, τη δυνατότητα στους Έλληνες ολόκληρης της υφηλίου που έχουν δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής ή παραμονής τους, να ψηφίσουν από όπου εκείνοι επιθυμούν».

Σημειώνεται ότι οι εκλογικοί φάκελοι έχουν ήδη φτάσει στα χέρια των εκλογέων.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση των εκλογέων που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού βίντεο στο οποίο περιγράφεται οπτικοποιημένη η διαδικασία βήμα προς βήμα.

Συνολικά 202.515 εκλογείς έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων οι 152.311 είναι κάτοικοι της επικράτειας ενώ 50.204 διαμένουν στο εξωτερικό ή είναι κάτοικοι Ελλάδας και έχουν επιλέξει να ψηφίσουν στο εξωτερικό, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από εκείνους που ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2023.

Οι εγγεγραμμένοι προέρχονται από 128 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 90 εξ αυτών δεν λειτούργησε εκλογικό κέντρο στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ως εκ τούτου, οι Έλληνες κάτοικοι αυτών των χωρών θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους για πρώτη φορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments