EDITOR'S PICK

Το αβοκάντο κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή – Ως το 2050 θα έχει μειωθεί σημαντικά η παραγωγή

Το αβοκάντο κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή – Ως το 2050 θα έχει μειωθεί σημαντικά η παραγωγή
Έκθεση αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε σημαντικού μεγέθους συνέπειες για το αβοκάντο.

Ο πρόεδρος της Farmer’s Pride Burundi, Jolis Bigirimana, δήλωσε σύμφωνα με το Independent:

«Στο Μπουρούντι, η κλιματική αλλαγή αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, ιδίως για τους καλλιεργητές αβοκάντο. Βιώνουμε υψηλές θερμοκρασίες, έντονες βροχοπτώσεις και διάβρωση, γεγονός που έχει τρομερές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα των αγροτών και στο εισόδημά τους. Τώρα μας κοστίζει πολλά χρήματα για να ποτίσουμε τις καλλιέργειές μας».

Ένα μόνο αβοκάντο χρειάζεται κατά μέσο όρο 320 λίτρα νερού, σύμφωνα με την Honor Eldrige, ειδική σε θέματα βιώσιμης διατροφής και συγγραφέα του βιβλίου Avocado Debate. «Επομένως, η παραγωγή ενός αβοκάντο γίνεται όλο και πιο ακριβή και το κόστος αυτό πιθανότατα θα μετακυλιστεί στον καταναλωτή, αυξάνοντας την τιμή που πληρώνουμε για το γουακαμόλε μας», προειδοποιεί η Eldrige.