Πολιτική

Κασσελάκης: Είμαστε πολύ κοντά σε ένα ποσοστό που μπορεί να αφήσει την Ελλάδα έκθαμβη

Κασσελάκης: Είμαστε πολύ κοντά σε ένα ποσοστό που μπορεί να αφήσει την Ελλάδα έκθαμβη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξή στο ATTIKA TV

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξή στο ATTIKA TV

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα ποσοστό που μπορεί να αφήσει όλη την Ελλάδα έκθαμβη», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Attica Tv, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος θέλει αξιοπρέπεια και αν θέλει να το πετύχει αυτό είναι στο χέρι του να χτίσει μία ισχυρή αντιπολίτευση».

«Καλώ το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έρθει στο φυσικό του σπίτι, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή είναι το μόνο σπίτι», υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι επιτυχία στις ευρωεκλογές θα είναι «το να φέρουμε ένα φρέσκο αέρα. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο να μπει φρέσκος αέρας στην κυβερνησιμότητα της χώρας».

Δεν αλλάζω το όνομα του κόμματος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι δεν θα αλλάξει όνομα το κόμμα, λέγοντας ότι είναι ένας φόρος τιμής σε όσους έχουν αγωνιστεί: «Η τεράστια τιμή που έχω και η έμπνευση που έχω, είναι ο κόσμος ο οποίος έχει περάσει από εξορίες, από Πολυτεχνείο, έχει φάει ξύλο από τη Δεξιά, ο οποίος είναι μαζί μου, ο οποίος με στηρίζει, αντισυστημικά, “άλλαξέ τα όλα”. Για μένα αυτός ο κόσμος είναι η έμπνευσή μου. Γι’ αυτό το λόγο ποτέ δε θ’ αλλάξουμε το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι ένας φόρος τιμής, που αποτίνουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς για το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία στις ευρωεκλογές, απάντησε:

«Αποτυχία συνιστά το ν’ αλλάξω αυτό που είμαι εγώ, να προδώσω τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο ο οποίος εναποθέτει τις ελπίδες του στο κίνημα που χτίζουμε, απλά και μόνο για να κερδίσω μερικές ψήφους δίνοντας λάθος μήνυμα ή χειραγωγώντας την κοινή γνώμη ή πληρώνοντας εταιρείες και λογαριασμούς περίεργους για να επηρεάζουν τον κόσμο. Σέβομαι τους συμπολίτες μας.

Από κει και πέρα επιτυχία, είναι το να φέρουμε ένα φρέσκο αέρα. Δε μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να μπει φρέσκος αέρας στην κυβερνησιμότητα της χώρας. Ο κόσμος έχει την ευκαιρία στα χέρια του να φτιάξει μια ισχυρή αντιπολίτευση η οποία θα έχει τον αδύναμο συμπολίτη μας, το περιβάλλον, τη φιλοζωία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Υγεία, τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Παιδεία ως προμετωπίδα της πολιτικής του, αντί να γίνονται όλα ιδιωτικοποιήσεις και κερδοσκοπία».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος θέλει αξιοπρέπεια. Και αν θέλει να το πετύχει αυτό είναι στα χέρια του να χτίσει μια ισχυρή αντιπολίτευση. Είμαστε πολύ κοντά σ’ ένα ποσοστό που μπορεί ν’ αφήσει όλη την Ελλάδα έκθαμβη. Ας μας δώσει ο κόσμος τη δύναμη και θα δει την επόμενη μέρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τις πόρτες του, μια μεγάλη αγκαλιά σε όλο τον προοδευτικό κόσμο και ναι, και σε πρώην συντρόφους οι οποίοι μπορεί να έχουν απογοητευθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αναφέρομαι στα στελέχη στη Βουλή, αναφέρομαι σε ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν, στενοχωρήθηκαν γι’ αυτά τα οποία έγιναν στο κόμμα μας. Κι εγώ είμαι στενοχωρημένος, γι’ αυτά τα οποία έγιναν στο κόμμα μας, αλλά πλέον είμαστε σχεδόν, στις 9 Ιουνίου. Είναι μια ευκαιρία ν’ αλλάξουμε τις ζωές μας. ας επικεντρωθούμε εκεί. Αυτό μετράει, το μέλλον μας μετράει. Και να μπορέσουμε να ζήσουμε και το παρόν μας. Γιατί δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τι θα γίνει στο μέλλον, πρέπει να μπορέσει ο κόσμος να ζήσει το σήμερα με περισσότερη αξιοπρέπεια».

«Δήθεν» προοδευτική η Νέα Δημοκρατία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι το μόνο σπίτι για το προοδευτικό κέντρο, καθώς «η Νέα Δημοκρατία που είχε ένα δήθεν προοδευτικό κέντρο εκσυγχρονισμού από τον κ. Κώστα Σημίτη, επιλέγει να συγκυβερνήσει μια Ακροδεξιά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η πολιτική της έχει πάρει αυτό το προοδευτικό κέντρο που ήταν ας το πούμε, φίλα προσκείμενο στον Κώστα Σημίτη και το έχει κάνει στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Δηλαδή, καθαρίστριες στα νοσοκομεία: αυτή τη στιγμή θ’ απολυθούν, θα τελειώσουν οι συμβάσεις τους αντί να γίνουν μόνιμες. Και θα πάνε σε εργολάβους. Τα ίδια άτομα που καθάριζαν τα νοσοκομεία, εν μέσω πανδημίας. Στους εργολάβους αυτούς, το έξοδο, η δαπάνη για τον Έλληνα φορολογούμενο θα είναι μεγαλύτερη από τους μισθούς που πληρώνουν αυτή τη στιγμή. Και ρωτάω το προσωπικό: Όταν κάνει συναντήσεις με τον νυν Υπουργό, ο οποίος εκφράζεται με τον πιο «αναξιοπρεπή» τρόπο για μένα, καταλαβαίνετε…»

Η απάντηση του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη που τον αποκάλεσε «μάπα», υπογράμμισε: «Σήμερα με είπε «μάπα». Πες με ό,τι θες, δε με νοιάζει. Πες με ό,τι θες, μη βρίζεις, μην κατηγορείς τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, μην απολύεις καθαρίστριες και προσωπικό φύλαξης. Μη δημιουργείς ασθενείς VIP και απλούς θνητούς. Σταματήστε! Και βεβαίως, να πληρώσουμε τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, να δουλέψουμε, να στελεχώσουμε το Δημόσιο. Τα οργανογράμματα είναι τελείως υποστελεχωμένα, πεθαίνει κόσμος, κυριολεκτικά».

«Τι σόι ευρωπαϊκή χώρα είμαστε, τι σόι ανεπτυγμένη χώρα είμαστε εάν δεν προστατεύουμε τις ανθώπινες ζωές, τις ελληνικές ζωές, όλες τις ζωές; Τι σόι χώρα είμαστε;» διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε:

«Άρα λοιπόν, υπάρχει μια εναλλακτική λύση, το προοδευτικό κέντρο έχει τη σωστή θέση στο ΣΥΡΙΖΑ, και όταν μετά τις ευρωεκλογές προχωρήσουμε στο καταστατικό συνέδριό μας, οι δομές του κόμματος θ’ ανοίξουν διάπλατα και θα μπορούν όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής και βεβαίως εάν επιθυμούν να είναι και στελέχη πρώτης γραμμής, υποψήφιοι. Θα μπορούν ισότιμα, να μπουν ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι η υπόσχεσή μου, η δέσμευσή μου, η αμεσοδημοκρατία είναι η δέσμευσή μου. Όπως το κάναμε με την καινοτόμα διαδικασία προκριματικών εκλογών στο ευρωδηφοδέλτιό μας. Εγώ δεν πήγα να μετρήσω με επιστημονικούς συμβούλους, “αυτός θα μου πάρει από την Ήπειρο, εκείνος θα μου πάρει από τη Μακεδονία ψήφους και να βάλουμε κι εδώ έναν τέτοιο, να βάλουμε ένα μίγμα το οποίο ένας αντιφάσκει με τον άλλον”. Εμείς αφήσαμε στη βάση μας την επιλογή να επιλέξει η ίδια, ποιοι θέλει να την εκπροσωπήσουν σ’ ένα ψηφοδέλτιο επικρατείας. Και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τη διαδικασία».

Τα παράπονα για τα ΜΜΕ

Στην ερώτηση για το αν έχει παράπονα από τα ΜΜΕ, σημείωσε: «Ναι, έχω παράπονο. Διότι όταν η ιστοσελίδα που παρουσίασε το μονταρισμένο υλικό μια μέρα μετά το έγκλημα των Τεμπών, πριν καν αυτό το υλικό δοθεί στην Αστυνομία, όταν λοιπόν αυτή η ιστοσελίδα επιλέγει να ρίξει λάσπη ότι δήθεν εγώ, ο οποίος λιώνω τα παπούτσια, αγκαλιάζω τόσο κόσμο, χαιρετώ κλπ, ότι σιχαίνομαι να χαιρετίσω μια γυναίκα, συμπολίτη μας και μετά δήθεν σκουπίζω και με τα δυο χέρια, ούτε καν με το ένα με το οποίο χαιρέτισα, δηλαδή και το άλλο σκουπίζω, όταν στην ουσία, πολύ απλά τινάζω τις τρίχες από ένα σκυλάκι το οποίο σκαρφάλωσε πάνω μου, ένα pug, ένα πολύ όμορφο σκυλάκι, τι κάνουν; Καταστρέφουν τις ζωές αυτών των ανθρώπων.

Αυτή η γυναίκα αυτή τη στιγμή, μονογονεϊκή οικογένεια, φοβάται για τη δουλειά της, πιέζεται. Το παιδί της δέχτηκε bulling, με αυτό το οποίο έγινε. Δεν καταλαβαίνουν ότι η πολιτική είναι για να προσφέρεις. Για εκείνους οι άνθρωπο είναι αριθμοί. Για μένα είναι ψυχές. Και το εννοώ αυτό. Είναι ψυχές. Ξέρω τι σημαίνει να είμαι τώρα 36 ετών, να πηγαίνω σε πολλά μέρη της χώρας και να έχω και νέο κόσμο ο οποίος μου λέει «Στέφανε κάνε κάτι να μη φύγουμε, έχουμε σταματήσει να ονειρευόμαστε» και ηλικιωμένους συμπολίτες μας που κλαίνε πάνω μου και λένε «αχ παιδί μου, κάνε κάτι να σιάξει αυτή η χώρα επιτέλους».

Ερωτηθείς για το αν θα πάρει τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Προφανώς και όχι, αλλά να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο, του κ. Ανδρουλάκη του είχε ξινίσει ο κ. Τσίπρας, δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα, τώρα του φταίω εγώ. Ας μας πει λοιπόν τι θέλει. Θέλει να είναι πρωθυπουργός της χώρας; Ας το πει ξεκάθαρα. Εάν θέλει να είναι πρωθυπουργός της χώρας, ας προσπαθήσει να πάει καλά στις εκλογές, αν θέλει να μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, ας μείνει, δικαίωμά το

Εμείς όμως θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη, πρώην Υπουργούς αυτού του χώρου, του ΠΑΣΟΚ τον οποίο χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί κατ’ αρχάς η οικογένειά μου ανήκε σ’ αυτό το χώρο, ο πατέρας μου, οι γονείς μου ήταν παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, μεγαλώνοντας. Απ’ τη μεριά της μητέρας μου, ο παππούς μου ήταν ΚΚΕ, είχε δουλέψει όλη του τη ζωή στη ΔΕΗ, είχε βάλει πυλώνες σε όλη τη χώρα, άρα είχαμε και αυτό το αριστερό έναυσμα στην οικογένεια, αλλά πρακτικά μεγαλώνοντας, ήμασταν με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Φτωχή οικογένεια στα Χανιά, που βασιζόταν εκεί. Μέχρις όσου μπόρεσε η καριέρα των γονιών μου μαζί ως ζευγάρι, να αρχίσει. Άρα λοιπόν, το ζήτημα εδώ πέρα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, το ένα κόμματα, το άλλο κόμμα, είναι οι ζωές των Ελλήνων, των Ελληνίδων και όλων μας να είναι καλύτερες».

Συνεχίζοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «στο ΠΑΣΟΚ, όντως υπάρχει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που είναι προοδευτικό. Και υπάρχει ένα άλλο κομμάτι το οποίο είναι πηγή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα κομμάτι το οποίο απέχει από την ισότητα στον γάμο, ένα κομμάτι το οποίο έχει διαφορετική άποψη για το κέρδος στα Πανεπιστήμια απ’ ό,τι έχουμε εμείς. Δεν πρόκειται να θυσιάζω τα πιστεύω μας για μια τέτοια σύγκλιση. Δε θ’ αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη αλληλοεπικάλυψη σε ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σέβομαι πάρα πολύ, τα χνώτα μας ταιριάζουν και τα οποία θα τα προσκαλέσω να έρθουν στο ΣΥΡΙΖΑ ως τη νέα Δημοκρατική Παράταξης της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δε θ’ αναστηθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος που ήταν το 2015. Και δεν πρέπει να είναι ο ίδιος. Υπάρχουν άλλα κοινωνικά διακυβεύματα σήμερα από τότε που είχε μηδέν η χώρα στα Ταμεία μας».

Τι είπε για Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι σέβεται πάρα πολύ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύση Ελευθερίας, καθώς και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «η οποία έχει εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών πολύ καλά. Και πραγματικά έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και προς τιμήν της, αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο κοινοβουλευτικό έργο, μένει ώρες και ώρες και εκείνη και η ομάδα της στη Βουλή μέσα. Δηλαδή όντως επιτελούν το έργο για το οποίο πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Και μπράβο τους. Άρα λοιπόν, μπορώ να σας πω ότι φιλοσοφικά έχω μεγάλη ευθυγράμμιση με αυτά. Διαφωνώ πλήρως για τις Πρέσπες, αλλά γενικά, φιλοσοφικά, πολιτισμικά, θεωρώ ότι είναι μια ομάδα πολύ καλή. Μακάρι μαζί να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Δεν έχω τέτοιο θέμα.

Υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι δραστηριοποιούνται και στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας, οι οποίοι θέλουν μια κινηματικότητα, την οποία πραγματικά τη χτίζουμε κι εμείς πιο εγκάρσια ίσως απ’ όσο αυτά τα μικρότερα κόμματα, αλλά τη χτίζουμε κι εμείς κάθε μέρα στην κοινωνία με τα παπούτσια που λιώνουμε. Κι εκείνους τους νέους, πραγματικά τους λέω ότι θα έχουν κι εκείνο χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ να δραστηριοποιηθούν και οι αξίες τους να γίνουν πολιτική πρόταση».

Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι απογοητευμένοι από την πολιτική θεωρούν ότι όλοι το ίδιο είναι, τίποτα δε θ’ αλλάξει. Και αυτός ο κόσμος είναι προοδευτικός, θέλει την αλλαγή, θέλει την ισονομία, την ισοπολιτεία, την αξιοκρατία, την αξιοπρέπεια. Αλλά δεν πιστεύει ότι κάτι θ’ αλλάξει ποτέ σ’ αυτή τη χώρα. Και εύχομαι για πρώτη φορά να βλέπει ότι κάτι θ’ αλλάξει, ότι ναι χρειάζεται και ένας outsider να έρθει να ταρακουνήσει τα νερά. Aυτό έχει γίνει τώρα. Τώρα πάμε να χτίσουμε την πολιτική αλλαγή. Κι αυτός ο κόσμος να έρθει να προσφέρει, να πάρει την καλύτερη ζωή στα χέρια του. Είναι στα χέρια του».

Αναφερόμενος στη Νέα Αριστερά, σημείωσε: «Κι όσον αφορά στους πρώην συντρόφους στους οποίους αναφέρεστε, ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο υπάρχει τόσο μίσος από πάρα πολλούς από εκείνους στο πρόσωπό μου. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος από την πρώτη εβδομάδα έκανα στασίδι στα κανάλια να κατηγορώ τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος έκανε λευκή απεργία στο κοινοβουλευτικό έργο αντί να βοηθήσει, να συνεισφέρει στην παραγωγή πολιτικής για το καλό του κόσμου. Τώρα μιλάμε για ανθρώπινες ζωές τις οποίες επηρεάζουμε. Επίσης δε θεωρώ ότι η Αριστερά ξεκινά με κλεμμένες έδρες. Αυτό δε συνάδει με τη φιλοσοφία της Αριστεράς. Η τεράστια τιμή που έχω και η έμπνευση που έχω και η έμπνευση που έχω, είναι ο κόσμος ο οποίος έχει περάσει από εξορίες, από Πολυτεχνείο, έχει φάει ξύλο από τη Δεξιά, ο οποίος είναι μαζί μου, ο οποίος με στηρίζει, αντισυστημικά, «άλλαξέ τα όλα». Για μένα αυτός ο κόσμος είναι η έμπνευσή μου. Γι’ αυτό το λόγο ποτέ δε θ’ αλλάξουμε το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι ένας φόρος τιμής, που αποτίνουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments