Ελλάδα

Χαλκίδα: Στον εισαγγελέα με χειροπέδες η διευθύντρια της Εφορίας – Πώς έκανε “εξυπηρετήσεις”

Χαλκίδα: Στον εισαγγελέα με χειροπέδες η διευθύντρια της Εφορίας – Πώς έκανε “εξυπηρετήσεις”

Πηγή Φωτογραφίας: eviathema.gr//Οι 7 συλληφθέντες, ανάμεσά τους και η διευθύντρια της Εφορίας, έφθασαν στα δικαστήρια της Χαλκίδας με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 7 συλληφθέντες, ανάμεσά τους και η διευθύντρια της Εφορίας, έφθασαν στα δικαστήρια της Χαλκίδας με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ.

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (22/5) η διευθύντρια της Εφορίας Χαλκίδας και ακόμη 6 συλληφθέντες που κατηγορούνται για εκβιασμούς, δωροδοκία και διαφθορά.

Οι επτά συλληφθέντες έφθασαν στα δικαστήρια της Χαλκίδας με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια με συνοδεία αστυνομικών και χειροπέδες οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές Αρχές.

Χαλκίδα: Με χειροπέδες οι υπάλληλοι της ΔΟΥ 

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν καλύψει το πρόσωπό τους με την κουκούλα που φορούσαν.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας «ψάρευαν» φορολογούμενους στους οποίους ήταν προγραμματισμένοι έλεγχοι και έναντι αμοιβής απέτρεπαν τους ελέγχους.

Συνελήφθησαν 7 άτομα, εκ των οποίων 5 είναι υπάλληλοι στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Ανάμεσά τους και ο εγκέφαλος του κυκλώματος, η διευθύντρια της Εφορίας, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, οι συλληφθέντες τέθηκαν σε προσωρινή αργία και διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Χαλκίδα: Η καταγγελία κατά υπαλλήλων που ξετύλιξε το κουβάρι

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελία εις βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση και ανάλυση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από υπαλλήλους και ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), ιεραρχικά δομημένης και με διακριτούς ρόλους, καθώς και μιας υποομάδας, αποτελούμενη από δύο μέλη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

ΔΟΥ Χαλκίδας: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Όπως προέκυψε, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊσταμένη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό, τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτίριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ σε διάστημα τριών μηνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments