Οικονομία

Σκρέκας για ακρίβεια: Πρέπει να υπάρξει κεντρική παρέμβαση για τις τιμές των πολυεθνικών

Σκρέκας για ακρίβεια: Πρέπει να υπάρξει κεντρική παρέμβαση για τις τιμές των πολυεθνικών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ακρίβεια αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης για τον έλεγχο της αγοράς και τον περιορισμό της αισχροκέρδειας σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας 

Την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ακρίβεια αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης για τον έλεγχο της αγοράς και τον περιορισμό της αισχροκέρδειας σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας 

Την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ακρίβεια αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης για τον έλεγχο της αγοράς και τον περιορισμό της αισχροκέρδειας σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας λέγοντας ότι «η Φον Ντερ Λάιεν αναγνώρισε το δίκαιο της επιστολής του πρωθυπουργού».

«Η επιστολή του πρωθυπουργού για τις πολυεθνικές είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά»

«Η επιστολή που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αφορά αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που χαρακτηρίζονται ως εδαφική περιορισμοί εφοδιασμού, και τις οποίες χρησιμοποιούν πολλές φορές πολυεθνικές εταιρείες για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος μεταξύ των διαφορετικών χωρών, είναι η πρώτη επιστολή που στέλνεται από πρωθυπουργό κράτους μέλους προς την πρόεδρο της Επιτροπής, η κ. Φον ντερ Λάιεν» δήλωσε ο κ. Σκρέκας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «αυτό σημαίνει λοιπόν ότι η Ελλάδα για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και σε αυτό τον τομέα, δηλαδή στην προσπάθεια να προστατεύσουμε τον καταναλωτή, τον Ευρωπαίο και τον Έλληνα κατ’ επέκταση από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των πολυεθνικών εταιρειών που οδηγούν τις τιμές των προϊόντων στα ύψη.

Όπως δήλωσε στόχος είναι «να προστατεύσουμε τον καταναλωτή, να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό, να αποκλιμακωθεί οι τιμές και τελικά να μπορούν τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας που σήμερα τους ταλανίζει».

«Το καλάθι στην Ελλάδα είναι φθηνότερο από άλλες χώρες»

Όπως τόνισε, η κ. Φον ντερ Λάιεν αναγνώρισε και εκείνη ότι υπάρχουν προσπάθειες πολλές φορές από πολυεθνικές εταιρείες που πουλάνε πανομοιότυπα προϊόντα σε διαφορετικές τιμές στις χώρες της Ευρώπης, να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους εις βάρος των καταναλωτών.

Μιλώντας για το καλάθι του καταναλωτή δήλωσε ότι «στην Ελλάδα, σε σχέση με τα αντίστοιχα καλάθια στη Ρουμανία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Γαλλία και στη Γερμανία είναι φθηνότερο σε μέσους όρους, άρα σημαίνει ότι εδώ τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν σταδιακά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments