Πολιτική

Στο ΟΡΕΝ και στο Λαγονήσι σήμερα ο πρωθυπουργός

Στο ΟΡΕΝ και στο Λαγονήσι σήμερα ο πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ THΣ ΕΡΤ "ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 6" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Συνέντευξη στις 8:30 πμ στον ιδιωτικό σταθμό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 8:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά.

Στις 10:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στο συνέδριο «Power Summit 2024», που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων των Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (Eurelectric), στο Λαγονήσι.

Υπενθυμίζεται ότι νέα, σαφή προειδοποίηση προς τη Βόρεια Μακεδονία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Καστοριά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Μετά την ομιλία του στη Φλώρινα και στον Βελβεντό Κοζάνης, ο πρωθυπουργός έκλεισε τη διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία με την ομιλία στην Καστοριά, για την οποία είπε ότι «είναι και θα είναι πάντα το ισχυρότερο κάστρο της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης, από τα βόρεια σύνορα της χώρας, αναφέρθηκε στις δηλώσεις της προέδρου και του πρωθυπουργού των Σκοπίων.

«Οι τελευταίες δηλώσεις οι οποίες έγιναν από τα Σκόπια, είναι δηλώσεις οι οποίες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Όσο η νέα κυβέρνηση επιμένει σε αυτόν τον δρόμο, που δεν εξυπηρετεί τελικά τα συμφέροντα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας -θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι ”οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”-, δυστυχώς γι’ αυτούς ο ευρωπαϊκός τους δρόμος θα μείνει κλειστός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε δε ότι «τα μνημόνια τα οποία προέκυψαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κυρωθούν ωσότου αλλάξουν στάση και προσέλθουν στον δρόμο της λογικής και στον δρόμο της συνεννόησης. Έναν δρόμο τον οποίο πάντα επιδιώκει η πατρίδα μας με αυτοπεποίθηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments