Policy Briefs

Βέμπερ σε VMRO: Σεβαστείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βέμπερ σε VMRO: Σεβαστείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πηγή Φωτογραφίας: [367115] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αυστηρό μήνυμα του ηγετικού στελέχους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Τον σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη χρήση του συνταγματικός ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» ζήτησε σε αυστηρό τόνο από το κυβερνών κόμμα της γείτονας χώρας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το VMRO ανήκει στην ομάδα του ΕΛΚ, όπως άλλωστε και η Νέα Δημοκρατία. Αφορμή για την παρέμβαση Βέμπερ αποτέλεσαν οι τελευταίες προκλητικές δηλώσεις από τα Σκόπια και δη του εντολοδόχου πρωθυπουργού και επικεφαλής του VMRO, Χρίστιαν Μιτσκόσκι με τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μάνφρεντ Βέμπερ: «Η ηγεσία του VMRO θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμευτικές διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί με συνέπεια το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Η τήρηση των διεθνών συμφωνιών είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για εμάς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Διαφορετικά η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει και η ΕΕ δεν θα το δεχτεί αυτό» τόνισε ο Βέμπερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments