Πολιτική

Σε υψηλό τέμπο το μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – αντιπολίτευσης

Σε υψηλό τέμπο το μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – αντιπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έντονη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ακρίβεια.

Έντονους διαξιφισμούς είχε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «πετά» ορισμένα «καρφιά» προς την αντιπολίτευση, δείχνοντας την έντονη αντίδρασή του σε σημεία της πρωτολογίας του, όταν και δεχόταν διακοπές.

Η αρχή έγινε με τη Θεοδώρα Τζάκρη και ακολούθησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία αντέδρασε στο άκουσμα της ταύτισής της με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη με τον πρωθυπουργός να της λέει χαρακτηριστικά.

«Θα με αναγκάσετε να σας απαντήσω με καρδούλα, κυρία Κωνσταντοπούλου». Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αντέδρασε και εκείνος απευθυνόμενος προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Όχι διακοπές, υπάρχει κανονισμός. Παρακαλώ να τον σεβαστείτε».

Οι φωνές συνεχίστηκαν με τον κ. Τασούλα να λέει στη συνέχεια: «Τόσο λίγη εμπιστοσύνη έχετε στις ομιλίες σας που θέλετε να διακριθείτε ως διακοψίας;». Ακολούθησαν γέλια και ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του.

Στη συνέχεια, την “τιμητική” του είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει αναφορές στα μέτρα που εισηγείται η αντιπολίτευση και τα οποία, όπως είπε, οδηγούν στη χρεοκοπία.

«Δεν μπορείτε να τάζετε λαγούς με πετραχήλια χωρίς απάντηση. Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Άκουσα και τον αρχηγό σας ότι φέρνει φρέσκο αέρα αλλά φοβάμαι ότι είναι αέρας κοπανιστός», πρόσθεσε.

Και δεν έμεινε εκεί, αφού στη συνέχεια ασχολήθηκε με το σποτ του Στέφανου Κασσελάκη για την ακρίβεια του ελαιόλαδου, επιχειρώντας να συγκρίνει την τιμή πώλησης του εν λόγω προϊόντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θέλοντας έτσι να καταδείξει ότι πωλείται ακριβότερα στη χώρα μας:

«Πείτε στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι να συγκρίνει τουλάχιστον παρεμφερή προϊόντα. Όχι βιολογικό λάδι με κανονικό και σε διαφορετικές συσκευασίες. Μπορεί να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε σε πρόσφατο συνέδριο πως «στο μυαλό των ξένων, η κατάσταση στην Ελλάδα σε Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση είναι απελπιστική», προκαλώντας την αντίδραση του πρωθυπουργού που αμφισβήτησε τα λεγόμενα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και του ζήτησε να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία.

Η αναφορά που πυροδότησε ωστόσο την «έκρηξη» του πρωθυπουργού ήρθε στην επόμενη αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου. «Πόσα χρόνια πρέπει να κυβερνήσετε για να κάνετε μεταρρυθμίσεις; Πόσα χρόνια θα αφήνετε να πηγαίνει πολίτης στην εφορία και να τον εκβιάζει εφοριακός που ήταν μάλιστα και δικό σας στέλεχος;», ρώτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης;

Ο πρωθυπουργός παρενέβη, τονίζοντας πως οι αναφορές αυτές είναι αναληθείς, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να επανέρχεται ισχυριζόμενος πως ο συγκεκριμένος εφοριακός είχε μάλιστα βραβευτεί και σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη αποδοκιμασίας των όσων ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος, λέγοντάς του μάλιστα πως «μέσα σε 2 λεπτά είπε 3 απίστευτα ψέματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments