Πολιτική

Στην Παλαιστίνη ο Κασσελάκης – Επισκέφθηκε προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ

Στην Παλαιστίνη ο Κασσελάκης – Επισκέφθηκε προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ / ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI)

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ βρέθηκαν ο Στέφανος Κασσελάκης και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιούν από σήμερα, Κυριακή 26/5/24, διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους.

Ο καταυλισμός του Αλ Άιντα άλλωστε, στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

Η επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ αποτελεί μέρος των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην περιοχή. Νωρίτερα σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης στη Βηθλεέμ, όπου και τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και υποστήριξε τα δίκαια αιτήματά τους.

«Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και η προώθηση της λύσης των δύο κρατών βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ, με αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τόνισε την ανάγκη ο δυτικός κόσμος να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για μόνιμη ειρηνική λύση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Στο ταξίδι του στην Παλαιστίνη, τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευσαν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments