Πολιτική

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης απέδειξε ότι η φέτα δεν είναι πιο φθηνή στο εξωτερικό [vid]

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης απέδειξε ότι η φέτα δεν είναι πιο φθηνή στο εξωτερικό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Όσο ασχολούμαστε με αυτό, χάνουμε την ουσία του θέματος που είναι το υπαρκτό πρόβλημα της ακρίβειας», είπε ο Μάκης Βορίδης - «Χωρίς τα μέτρα της κυβέρνησης η κατάσταση με την ακρίβεια θα ήταν πολύ πιο δύσκολη»

«Όσο ασχολούμαστε με αυτό, χάνουμε την ουσία του θέματος που είναι το υπαρκτό πρόβλημα της ακρίβειας», είπε ο Μάκης Βορίδης - «Χωρίς τα μέτρα της κυβέρνησης η κατάσταση με την ακρίβεια θα ήταν πολύ πιο δύσκολη»

«Ο Πρωθυπουργός απέδειξε στη Βουλή ότι η φέτα στο εξωτερικό δεν είναι πιο φτηνή από ό,τι στην Ελλάδα και ότι το επιχείρημα της αντιπολίτευσης είναι αβάσιμο» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για το μείζον θέμα της ακρίβειας και την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε για «την τιμή της φέτας» μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. 

«Να δεχτώ ότι έγινε μια παρανόηση, να δεχτώ επίσης ότι χρειαζόταν μια διευκρίνιση που έγινε αμέσως για την ποσότητα της φέτας που αναφέρθηκε από τον Πρωθυπουργό ως παράδειγμα. Γιατί συνεχίζουμε να μιλάμε για το “τίποτα”;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε, «μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν έχει να μιλήσει για τίποτα;».

«Όσο ασχολούμαστε με αυτό, χάνουμε την ουσία του θέματος που είναι το υπαρκτό πρόβλημα της ακρίβειας», συμπλήρωσε. Ερωτηθείς για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε πολυεθνικές, και όχι μόνο, για αισχροκέρδεια, ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι «τα πρόστιμα και επιβάλλονται και εισπράττονται σύμφωνα με τον νόμο».

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ ώστε να μειωθούν και οι τιμές, απάντησε ότι «μειώσαμε τον ΦΠΑ σε μια σειρά από προϊόντα, αλλά είδαμε ότι αυτό δεν έφερε και μείωση των τιμών».

«Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι διαρκής. Έχουμε πάρει μέτρα και έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να τιθασεύσουμε την ακρίβεια κι αυτό έχει φέρει μερικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, συμπληρώνοντας πως «η Κυβέρνηση σταθερά ενισχύει τα εισοδήματα, κυρίως των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αφού αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments