Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Κόλαφος για την Νίκη Κεραμέως η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής – «Να παραιτηθεί»

ΠΑΣΟΚ: Κόλαφος για την Νίκη Κεραμέως η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής – «Να παραιτηθεί»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Η απόφαση «αποτελεί κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης της κυβέρνησης» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη

Η απόφαση «αποτελεί κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης της κυβέρνησης» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη

Την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ-Κινήμα Αλλαγής μετά την απόφαση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τη διαρροή email εκλογέων εξωτερικού, για την οποία η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα Μισέλ-Ασημακοπούλου.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, τονίζει ότι «η σημερινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποτελεί κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχείρησε η κυβέρνηση και προσωπικά η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην επισήμανση της αρμόδιας Αρχής, πως «δεν προκύπτει ότι έγινε εξαντλητική έρευνα και αναζήτηση πληροφοριών από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του ακριβούς χρόνου και του αντικειμένου της παράνομης διαβίβασης. Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην ανεξάρτητη αρχή».

Ανίκανη η «επιτελική» κυβέρνηση

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «από την απόφαση της Αρχής, υπήρχε η δυνατότητα μαζικής εξαγωγής στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο, χωρίς να καταγράφεται ποιος και γιατί τα παίρνει κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Η απόφαση αναδεικνύει την ανικανότητα της «επιτελικής κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο, κάτι που αποδεικνύεται και από το ύψος του προστίμου στις 400.000 ευρώ».

Ως εκ τούτου «η υπουργός οφείλει να παραιτηθεί», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσθέτει ότι «δεν είναι αποδεκτό να μετατρέπεται το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού να παραδίδονται στο κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του, εκθέτοντας τη χώρα και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments