Ελλάδα

Eρχεται voucher για φθηνό και γρήγορο ίντερνετ -Πότε βγαίνει, ποιους θα αφορά

Eρχεται voucher για φθηνό και γρήγορο ίντερνετ -Πότε βγαίνει, ποιους θα αφορά
Με στόχο η Ελλάδα να πραγματοποιήσει ένα άλμα ευρυζωνικότητας, έρχεται το επόμενο διάστημα το Gigabit voucher.

Το voucher θα επιδοτεί την ενίσχυση των συνδέσεων οπτικής ίνας σε σπίτια και επιχειρήσεις σε κατοίκους περιοχών όπου με ιδιωτικές επενδύσεις αναπτύσσονται υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Σκοπός της επιδότησης είναι η ενίσχυση των συνδέσεων υπερυψηλής ταχύτητας στηυν χώρα μας, ώστε να καλύψει το χάσμα με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και υπολογίζεται ότι το voucher θα βγει στον αέρα τον Σεπτέμβριο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ταχύτητες πάνω από 250 Mbps

Mέσω του Gigabit voucher χρηματοδοτείται η αναβάθμιση απλής σύνδεσης σε ευρυζωνική με ταχύτητες πάνω από 250 Mbps και θα αφορά 400.000 δικαιούχους.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η δράση Superfast Broadband

Η δράση «Superfast Broadband» αφορά στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments