Κόσμος

Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για επίθεση «χωρίς προειδοποίηση» σε σχολείο στη Γάζα

Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για επίθεση «χωρίς προειδοποίηση» σε σχολείο στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Smoke rises following Israeli strikes in Gaza, October 9, 2023. REUTERS/Saleh Salem

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σαράντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν

Ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), έριξε τα βέλη του στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι βομβάρδισε, «χωρίς προειδοποίηση», ένα σχολείο της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο στεγάζονταν χιλιάδες εκτοπισμένοι.

«Ένα ακόμη σχολείο της UNRWA που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο δέχτηκε επίθεση, αυτή τη φορά στην περιοχή Νουσέιρατ», στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, τόνισε ο Λαζαρινί. Συμπλήρωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν «προειδοποίησαν ούτε τους εκτοπισμένους, ούτε την UNRWA».

Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ είχε διαβιβάσει τις συντεταγμένες αυτού του σχολείου στον ισραηλινό στρατό. Η Κυβέρνηση της Χαμάς σημειώνει ότι 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο σχολείο.

Στην αντίπερα όχθη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι προχώρησαν σε αεροπορικό πλήγμα εναντίον του σχολείου αυτού. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στο εσωτερικό του σχολείου ήταν εγκατεστημένη «βάση» του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.