EDITOR'S PICK

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε κεράσια

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε κεράσια
Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τα κεράσια

Τα συμπτώματα μιας τροφικής αλλεργίας εμφανίζονται συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά έως και 2 ώρες μετά την κατανάλωση του φρούτου και μπορεί να περιλαμβάνουν:

Μυρμήγκιασμα ή φαγούρα στο στόμα Δερματικά εξανθήματα όπως κνίδωση ή έκζεμα Πρήξιμο των χειλιών, του προσώπου, της γλώσσας και του λαιμού Συριγμός, δυσκολία στην αναπνοή και ρινική συμφόρηση Κοιλιακές κράμπες, έμετος, διάρροια και ναυτία Ζάλη ή λιποθυμία

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη σχετικά με την κατανάλωση κερασιών:

Υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη: Τα αποξηραμένα κεράσια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα άτομα με διαβήτη ή προδιαβήτη μπορεί να χρειαστεί να περιορίσουν την πρόσληψη κερασιών. Πιθανοί κίνδυνοι από την κατανάλωση κουκουτσιών: Αν και η κατάποση ενός κουκούτσιου κερασιού είναι απίθανο να προκαλέσει βλάβη, είναι καλύτερο να τα αποφεύγετε. Η μάσηση των κουκουτσιών μπορεί να βλάψει τα δόντια και ενδεχομένως να προκαλέσει πνιγμό. Είναι σημαντικό να αφαιρείτε τα κουκούτσια πριν τα φάτε, ειδικά για τα παιδιά. Σε γενικές γραμμές, τα κεράσια είναι ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τα απολαμβάνουν με μέτρο. Ωστόσο, εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση τους, είναι πάντα καλύτερο να μιλήσετε με το γιατρό σας.